En 44-årig man knivhöggs till döds på Kristianstadsgatan i Malmö den 29 januari. Foto: MIKAEL NILSSONEn 44-årig man knivhöggs till döds på Kristianstadsgatan i Malmö den 29 januari. Foto: MIKAEL NILSSON
En 44-årig man knivhöggs till döds på Kristianstadsgatan i Malmö den 29 januari. Foto: MIKAEL NILSSON
Kristianstadsgatan i Malmö. Foto: GooglemapsKristianstadsgatan i Malmö. Foto: Googlemaps
Kristianstadsgatan i Malmö. Foto: Googlemaps

Dömd man släpptes fri – åtalas för mord

Publicerad

En 33-årig man dömdes till 15 års fängelse för mord.

Hovrätten sänkte straffet till två år – och mannen släpptes senare fri.

Nu åtalas samma man för mordet på en 44-årig man i Malmö.

Nu åtalas en 33-årig man för mordet på Kristianstadsgatan i Malmö, den 29 januari. Det var en 44-årig man som knivhöggs med flera hugg, så pass allvarligt att hans liv inte gick att rädda. Knivhuggen ska ha träffat offret i huvud, hals, rygg och lår och huggen orsakade stora skador på 44-åringen. Den åtalade mannen häktades några dagar efter mordet.

Åklagaren menar att mannen "har visat synnerlig hänsynslöshet" vid händelsen.

Den 33-åriga mannen nekar till brott. Den misstänkte erkänner att han har huggit offret i ryggen – men menar att han agerade i nödvärn.

Dömdes till 15 års fängelse

Mannen som nu åtalas har tidigare varit dömd. Bland annat dömdes 33-åringen till 15 års fängelse för mord. Detta efter att han, tillsammans med flera andra, misshandlade en man i Skurup. 

Hovrätten ansåg att det inte fanns tillräckligt med bevis för att det var 33-åringen som hade utdelat de dödliga knivhuggen – och ändrade då straffet, som drogs ner till två års fängelse för grov misshandel. 

 

LÄS MER: Man knivhöggs till döds på innergård

 

Förra året släpptes 33-åringen fri efter straffet.

33-åringen har tidigare dömts för bland annat narkotikabrott, häleri och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Offret känd av polisen

Den 44-åriga mannen som knivskars var känd av polisen sedan tidigare, för diverse brottsliga handlingar. Strax efter att förundersökningen om mordet inleddes uttalade sig polisen om händelsen.

– Vi ser däremot inga kopplingar till tidigare gängskjutningar i Malmö, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.

Relaterade ämnen
Elvira Lagerström Dyrssen
Elvira Lagerström Dyrssen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag