Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Dömd man släpptes fri – åtalas för mord

En 44-årig man knivhöggs till döds på Kristianstadsgatan i Malmö den 29 januari. Foto: MIKAEL NILSSON
Kristianstadsgatan i Malmö. Foto: Googlemaps

En 33-årig man dömdes till 15 års fängelse för mord.

Hovrätten sänkte straffet till två år – och mannen släpptes senare fri.

Nu åtalas samma man för mordet på en 44-årig man i Malmö.

Nu åtalas en 33-årig man för mordet på Kristianstadsgatan i Malmö, den 29 januari. Det var en 44-årig man som knivhöggs med flera hugg, så pass allvarligt att hans liv inte gick att rädda. Knivhuggen ska ha träffat offret i huvud, hals, rygg och lår och huggen orsakade stora skador på 44-åringen. Den åtalade mannen häktades några dagar efter mordet.

Åklagaren menar att mannen "har visat synnerlig hänsynslöshet" vid händelsen.

Den 33-åriga mannen nekar till brott. Den misstänkte erkänner att han har huggit offret i ryggen – men menar att han agerade i nödvärn.

Dömdes till 15 års fängelse

Mannen som nu åtalas har tidigare varit dömd. Bland annat dömdes 33-åringen till 15 års fängelse för mord. Detta efter att han, tillsammans med flera andra, misshandlade en man i Skurup. 

Hovrätten ansåg att det inte fanns tillräckligt med bevis för att det var 33-åringen som hade utdelat de dödliga knivhuggen – och ändrade då straffet, som drogs ner till två års fängelse för grov misshandel. 

 

LÄS MER: Man knivhöggs till döds på innergård

 

Förra året släpptes 33-åringen fri efter straffet.

33-åringen har tidigare dömts för bland annat narkotikabrott, häleri och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Offret känd av polisen

Den 44-åriga mannen som knivskars var känd av polisen sedan tidigare, för diverse brottsliga handlingar. Strax efter att förundersökningen om mordet inleddes uttalade sig polisen om händelsen.

– Vi ser däremot inga kopplingar till tidigare gängskjutningar i Malmö, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!