Dödsskjutning i Malmö

En 29-årig man sköts till döds i Malmö på måndagskvällen.
Foto: KINGA

I somras blev den 29-årige Malmöbon skjuten i huvudet med två skott, men överlevde. På måndagskvällen sköts han ihjäl på öppen gata i Malmö.

Larmet om skottlossning vid Falsterboplan, även kallad Jesusparken, i Möllevångsområdet i Malmö kom strax före klockan 19. När polis och räddningspersonal kom till platsen påträffades den döde mannen. Vittnen som sett åtminstone delar av händelseförloppet beskriver det som en "avrättning". En annan man har setts försvinna från platsen, och det finns också observationer av en vinröd bil av okänt märke som eventuellt kan sättas i samband med händelsen.

Kriminellt belastad

 Den ihjälskjutne mannen identifierades under kvällen som en 29-årig tungt kriminellt belastad man, bosatt i Malmö men utländsk medborgare. I början av juni blev han beskjuten på Nobeltorget och träffades av två skott i huvudet. Han svävade ett tag mellan liv och död, men överlevde. Han var då inte villig att medverka i utredningen och ge polisen uppgifter som kunde leda fram till de skyldiga. Gärningsmännen försvann den gången från platsen i en bil och blev aldrig gripna. Den skjutne mannen är välkänd av polisen och har enligt uppgift till TT förekommit i utredningar om grovt vapenbrott, grov misshandel, narkotikabrott, dopningsbrott och utpressning. - Naturligtvis är en teori att de som låg bakom skottlossningen i somras kan ha slagit till igen, säger Skånepolisens informationsdirektör Lars Förstell.

Vittnen

 Enligt honom talar allt för att det rör sig om en uppgörelse i kriminella kretsar. Området runt Falsterboplan spärrades av och undersöktes av polisens tekniker. Förstell vill inte uppge hur många skott som avlossats eller var de träffat 29-åringens kropp. - Det finns också ganska gott om vittnen som vi ska förhöra, säger Förstell.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!