Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Dödshotad

Här stod "Konditorn", som är åtalad för att ha skjutit den skånske affärsmannen. I tidningen Svedok (Vittne) berättar mannen att han blev erbjuden 100000 Euro för att avrätta en känd serbisk politiker.
MALMÖ. I de hemliga förhören pekar den 28-årige österrikaren ut "Konditorn" för beställningsmordet på en skånsk affärsman.
Mannen tvingas nu leva under totalt skydd och fruktar ständigt för sitt och sin familjs liv.
I dag vittnar mannen om mordet i tingsrätten.
Kvällsposten har läst de hemliga förhören med 28-åringen. Mannen, som har smeknamnet "Mjölkmannen", var i Malmö kvällen 14 januari 2003 när den skånske affärsmannen sköts till döds genom köksfönstret i sin villa. Mjölkmannen greps i Ungern och lämnades ut till mordutredarna i Malmö. Han satt häktad för medhjälp till Mordvapnet. mordet men släpptes och är nu avförd från utredningen.

Hemligt förhör

För en månad sedan hölls ett hemligt förhör i Malmö tingsrätt med den 28-årige "Mjölkmannen". Han har i tidigare polisförhör lämnat uppgifter om beställningsmordet. Därför är hans liv i fara. Och därför är polisbevakningen rigorös. Mannen berättar att han kom till Sverige på semester, hur han rör sig bland kända kriminella på Spy Bar och andra innekrogar i Stockholm. Med risk för sitt eget liv berättar han allt han känner till om dådet och de inblandade, 28-åringen berättar vem som lämnade över mordvapnet. - Han fick pistolen i en lägenhet i Landskrona. - På kvällen fick jag veta vad som hänt. Att "Konditorn" skjutit en människa. I förhöret förklarar "Mjölkmannen" varför han nu berättar allt. Han ville inte få skulden för något han inte gjort. - Jag har fått reda på något som jag inte borde. Jag var misstänkt för ett mord. - Jag kommer från Österrike och han sköts med en österrikisk Glock-pistol. För polisen skulle pusslet vara färdigt, säger Mjölkmannen i de hemliga förhören.

Trovärdig

Enligt polisens utredare, Jan-Bertil Cederholm, är "Mjölkmannen" är trovärdig. - Vi har inte kunnat belägga honom med någon lögn under hela mordutredningen. Enligt Cederholm finns ett dödshot mot mannen eftersom han valt att berätta. - Jag är dömd till döden, säger 28-åringen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!