Polis har inlett en förundersökning om mord. Foto: Peo MollerPolis har inlett en förundersökning om mord. Foto: Peo Moller
Polis har inlett en förundersökning om mord.  Foto: Peo Moller
Personen som slog larm har hämtats in till förhör. Foto: Google mapsPersonen som slog larm har hämtats in till förhör. Foto: Google maps
Personen som slog larm har hämtats in till förhör. Foto: Google maps
Kriminaltekniker och rättsläkare vistades under flera timmar i lägenheten där den döde mannen hittades. Foto: Peo MollerKriminaltekniker och rättsläkare vistades under flera timmar i lägenheten där den döde mannen hittades. Foto: Peo Moller
Kriminaltekniker och rättsläkare vistades under flera timmar i lägenheten där den döde mannen hittades. Foto: Peo Moller

Person hittad död – en man anhållen

Publicerad
Uppdaterad

En man vars identitet är oklar har anträffats avliden i en lägenhet i centrala Kristianstad. Polis har inlett en förundersökning om mord. 

Den man som larmade polisen har anhållits som misstänkt för mord av åklagare.

Polisen fick uppgifter om dödsfallet strax innan klockan 13. 

– Omständigheterna är oklara. Polispatrullerna som är där knackar dörr och talar med grannar, sa Kim Hild vid polisens ledningscentral i Malmö tidigare i dag.

Den man som slog larm hämtades in till förhör. Men han var inte då misstänkt för något brott. Strax efter kl 18 meddelade polisen att åklagare anhållit honom som misstänkt för mord. Misstanken är dock av den lägre graden.

Lägenheten undersöks av tekniker

Det ska tolkas som att mannens förklaringar under förhören inte varit övertygande och att mer utredning krävs för att polisen ska få klarhet i vilken roll han haft. Den person som misstänks ha mördats, en man, har enligt polisen ännu inte gått att identifiera.

Mannen ska nu få en försvarare förordnad av tingsrätten och sedan ska längre och mer ingående förhör hållas med honom. Åklagaren har cirka tre dagar på sig att fatta beslut om mannen ska begäras häktad.

Polisen har spärrat av lägenheten och fastighetens sopkärl som sedan undersökts av kriminaltekniker.  Rättsläkare har också kallats till lägenheten.

Kroppen transporterades bort vid 21.15.

Den avlidne är en 30- årig man och identifierades senare under söndagen efter att hans anhöriga anmält honom försvunnen, skriver P4 Kristianstad

Relaterade ämnen
Alexander Vickhoff
Alexander Vickhoff

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag