Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Person hittad död – en man anhållen

Polis har inlett en förundersökning om mord. Foto: Peo Moller
Personen som slog larm har hämtats in till förhör. Foto: Google maps
Kriminaltekniker och rättsläkare vistades under flera timmar i lägenheten där den döde mannen hittades. Foto: Peo Moller

En man vars identitet är oklar har anträffats avliden i en lägenhet i centrala Kristianstad. Polis har inlett en förundersökning om mord. 

Den man som larmade polisen har anhållits som misstänkt för mord av åklagare.

Polisen fick uppgifter om dödsfallet strax innan klockan 13. 

– Omständigheterna är oklara. Polispatrullerna som är där knackar dörr och talar med grannar, sa Kim Hild vid polisens ledningscentral i Malmö tidigare i dag.

Den man som slog larm hämtades in till förhör. Men han var inte då misstänkt för något brott. Strax efter kl 18 meddelade polisen att åklagare anhållit honom som misstänkt för mord. Misstanken är dock av den lägre graden.

Lägenheten undersöks av tekniker

Det ska tolkas som att mannens förklaringar under förhören inte varit övertygande och att mer utredning krävs för att polisen ska få klarhet i vilken roll han haft. Den person som misstänks ha mördats, en man, har enligt polisen ännu inte gått att identifiera.

Mannen ska nu få en försvarare förordnad av tingsrätten och sedan ska längre och mer ingående förhör hållas med honom. Åklagaren har cirka tre dagar på sig att fatta beslut om mannen ska begäras häktad.

Polisen har spärrat av lägenheten och fastighetens sopkärl som sedan undersökts av kriminaltekniker.  Rättsläkare har också kallats till lägenheten.

Kroppen transporterades bort vid 21.15.

Den avlidne är en 30- årig man och identifierades senare under söndagen efter att hans anhöriga anmält honom försvunnen, skriver P4 Kristianstad

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!