Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Död kvinna hittad – var anmäld saknad

En kvinna hittades död och polisen misstänker mord.Foto: Jan Emanuelsson/Topnews.se
Kvinnan hittades avliden i ett skogsområde utanför Klippan.Foto: Jan Emanuelsson/Topnews.se
Polisen spärrade av ett stort område i skogspartiet.Foto: Jan Emanuelsson/Topnews.se
Polisen vädjar nu om tips från vittnen som kan ha sett eller hört någonting i området.Foto: Jan Emanuelsson/Topnews.se
Först vid 19-tiden på söndagskvällen hävde polisen avspärrningarna.Foto: Jan Emanuelsson/Topnews.se
Skräp i närheten av fyndplatsen.Foto: Jan Emanuelsson/Topnews.Se
Vid fyndplatsen.Foto: Jan Emanuelsson/Topnews.Se
Polisens tekniker jobbade vid platsenFoto: Johan Nilsson / Tt
Foto: Johan Nilsson / Tt
1 / 10

STIDSVIG. En kvinna i 60-årsåldern hittades död utanför Stidsvig i Klippans kommun.

Polisen misstänker att hon mördats och spärrade av ett stort skogsområde.

– Jag har sett henne förut på promenader i skogen här intill. Det är väldigt tråkigt alltihop, säger Mogens Adelörn, boende i närområdet, som var med i sökandet efter kvinnan.

Mogens Adelörn, som bor i ett skogsområde vid Stidsvig utanför Klippan, hörde vid midnatt i natt flera bilar utanför hans hus. När han gick ut möttes han av chockade människor.

– De sa att en kvinna var försvunnen och frågade om jag hade sett henne och om jag ville hjälpa till att leta efter henne. Jag tog min bil och åkte runt i flera timmar och letade efter henne med ficklampa i skogen, säger han.

Kvinnan, som är i 60-årsåldern från Klippans kommun, anmäldes som försvunnen strax efter midnatt när hon inte dök upp på sitt arbete där hon skulle jobba natt. Några timmar senare, vid 03-tiden, hittade polisen hennes kropp i ett skogsområde strax intill gamla E4:an vid Stidsvig.

Polisen spärrade av ett stort område i skogspartiet. Kriminaltekniker och hundpatrull sökte igenom skogen efter spår. Först strax efter klockan 19 hävde polisen avspärrningarna.

"Var vänlig"

Mogens Adelörn kände kvinnan ytligt och har flera gånger tidigare sett henne på promenader i skogsområdet där hon försvann. Den sista kända uppgiften är att hon skulle ut och promenera under lördagsförmiddagen.

– Jag har pratat med henne flera gånger tidigare. Hon var vänlig men höll sig lite för sig själv. Det är oerhört tragiskt alltihop.

Han berättar att han reagerat på att en mörk bil stått parkerad i skogen en längre tid. Efter händelsen är bilen försvunnen. Kvar på platsen ligger sopor.

– Kvinnan hittades alldeles i närheten. Allt känns väldigt konstigt.

En person som Aftonbladet har pratat med säger att hon såg den nu döda kvinnan "ligga stilla" i skogen, utan att uppfatta henne som skadad eller avliden. Ungefär samtidigt såg hon en man som förde oväsen. Mannen ska ha gått fram till henne och frågat henne vad klockan var.

Kvinnan återvände senare till platsen med en granne - men då var kroppen borta.

– Henne har vi pratat med och om hon har sett någon annan, så vill vi så klart prata med den också. Vi vill också komma i kontakt med ägaren av den här bilen som ska ha stått i skogen, säger polisens pressinformatör Calle Persson.

Mordutredning

Polisen säger att det inte går att utesluta mord. Mordutredningen leds av polisens avdelning för grova brott.

– När det anträffas en död person och det finns minsta lilla misstanke om att ett brott har begåtts, så måste vi köra det fullt ut som en mordutredning, för det man missar i inledningsskedet kan man aldrig hämta hem i efterhand, säger polisens pressinformatör Stephan Söderholm.

Anhöriga har underrättats om dödsfallet.

Sent i natt hade ingen person frihetsberövats av polisen som misstänkt för dödsfallet.

– Vi har gjort en brottsplatsundersökning. Kroppen ska till rättsmedicin och det har hållits förhör med vittnen, säger Calle Persson.