Fyndet gjordes av en fiskebåt i Landskrona. Foto: LäsarbildFyndet gjordes av en fiskebåt i Landskrona. Foto: Läsarbild
Fyndet gjordes av en fiskebåt i Landskrona. Foto: Läsarbild
Det ska ha varit en kvinna som fick stöveln på kroken med ett skelett från ett mänskligt smalben och en fot. Foto: LäsarbildDet ska ha varit en kvinna som fick stöveln på kroken med ett skelett från ett mänskligt smalben och en fot. Foto: Läsarbild
Det ska ha varit en kvinna som fick stöveln på kroken med ett skelett från ett mänskligt smalben och en fot. Foto: Läsarbild
Foto: GooglemapsFoto: Googlemaps
 Foto: Googlemaps

Kvinna fiskade upp mänskligt skelett

Publicerad

En fiskebåt hittade på söndagen en stövel med en skelettfot inuti.

Fyndet ska undersökas av rättsmedicin.

Men polisen misstänker inget brott.

Det var vid 9.30 på söndagsmorgonen som en fiskebåt i Landskrona fiskade upp en sko med en kroppsdel i.

Enligt Helsingborgs Dagblad är det en turbåt som gjort fyndet. Båtarna tar betalande gäster ombord, som sedan får fiska. 

Det var en kvinna på en sådan båt som fiskade upp stöveln, där det enligt HD låg en fot och ett smalben, varav bara själva skelettet återstod.

– Hur stor är chansen på de stora ytorna, att man sänker draget och träffar precis där? Hur kom foten dit? Är det ett fartyg som gått under? säger Philip Forsman, som också var med på båtturen, till HD.

Fyndet överlämnades sedan till en polispatrull.

– De ville inte säga något, men jag hörde att båten hade sparat den exakta positionen där fyndet gjordes.

Polisen misstänker inget brott men skelettdelen ska nu undersökas.Foto: Läsarbild

Polisen: "Framför allt vill man veta vem den tillhör"

Skelettdelen som hittades ska undersökas rättsmedicinskt, men polisen misstänker inget brott som det ser ut just nu.

– När de har svarat vet vi lite mer. Framför allt vill man naturligtvis veta vem den tillhör. Den kan ju ha kommit från vilken båt som helst, säger Åsa Emanuelsson.

Hon tror att svar kan komma under nästa vecka. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag