Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dna-analys kan fälla två för våldtäkt i Folkets park

Männen kom frivilligt till polisen efter att Efterlyst i TV3 publicerad en film från en övervakningskamera.Foto: Polisen

En DNA-analys kan fria eller fälla de två män som misstänks ha våldtagit en kvinna i Folkets park i Malmö sent på natten i samband med nationaldagsfirandet.

– Vi inväntar resultatet från den tekniska bevisningen, säger åklagare Kajsa Cavallin till Aftonbladet.

Efter våldtäkten säkrade polisens kriminaltekniker DNA.

Våldtäkten inträffade i ett buskage vid en av Folkets park entréer. Kvinnan var i parken för att fira Nationaldagen men kring midnatt avvek hon från sina vänner. Då ska hon ha blivit våldtagen av två män som polisen spanat efter sedan dess.

I början av oktober släppte polisen övervakningsfilm och bilder på de två männen. I stort sett samtidigt som TV3:s Efterlyst sänt sitt program med filmen kom två män, 21 och 26 år gamla, till Rättscentrum och talade om att de var samma personer på filmen.

Häktades för våldtäkten

Båda greps och blev senare häktade. Under häktningsförhandlingarna har de nekat till brott.  Åklagarens bevisning mot de två männen vilar bland annat på den DNA-analys som görs på NFC, Nationellt forensiskt center. 

Åklagaren har bekräftat för tidningen att polisen säkrat DNA- spår efter våldtäkten i Folkets park som just nu finns hos NFC för analys.