Dj får fängelsetraff för våldtäkten i Båstad

Publicerad

Den 41-årige dj:n har hela tiden nekat till brott. Nu döms han till två års fängelse för våldtäkten som ägde rum på ett hotell i Båstad.

Helsingborg tingsrätt skriver i sin dom att mannens berättelse är torftig och saknar trovärdighet, rapporterar HD.se. Nu döms den 41-åriga dj:n till två års fängelse för våldtäkt. Mannen ska även betala 115 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Det var på kända hotell Skansen i Båstad som våldtäkten ägde rum våren 2014. Den 41-åriga mannen och den då 19-åriga kvinnan träffades på den nattklubb i Båstad där mannen spelade skivor. Han ska ha bjudit med kvinnan på efterfest, men först insisterat på att hämta något på sitt hotellrum. Då låste han dörren och våldtog den 19-åriga kvinnan.

Blir inte utvisad

Mannen har hela tiden nekat till brott samt gett olika versioner av händelseförloppet. Kvinnans historia styrks av teknisk bevisning.

Den dömde 41-åringen är amerikansk medborgare men gift med en svensk kvinna sedan 2013 och slipper därmed utvisning, vilket åklagaren yrkat på, skriver HD.se.

Malin Forsberg
Malin Forsberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag