Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Din Gata gör succé i etern

Saman Bakhtiari, Cynthia Guarachi, Susanne Fatah, Ehsan Noroozi och Juan Paez är rösterna bakom Malmös nya heta radioshow Din Gata som sänds i Sveriges radio. Foto: Mårten Svemark
Vad får ni om ni för samman en grupp människor utan tidigare erfarenhet av radio och ber dem starta Sveriges radios första storstadskanal? Svar: succén Din Gata 100.6. I kväll flyttar de ur radiohuset för att sända live från Pildammsparken.
”Ollénpriset tilldelas Ehsanolla Ghafourian Noroozi för nyskapande radio som givit Sveriges radio och public service ett nytt tilltal, nytt språkbruk och ny publik”.
Texten på prisplaketten som sitter på väggen vid Ehsan Noroozi arbetsplats kunde inte ha formulerats tydligare.

Har inte lyssnat tidigare

– Jag tror inte folk som lyssnar på Din Gata har lyssnat på radio tidigare, säger Susanne Fatah, en av stationens fem fasta programledare.
Tillsammans med Ehsan Noroozi och Saman Bakhtiari har hon varit med sen starten i februari 2006. I dag har de fått förstärkning av Cynthia Guarachi och Juan Paez, discjockey från Advance Patrol.
– Ingen av oss hade hållit på mycket med radio tidigare när vi blev kontaktade. Vi blev nästan tillsagda att inte lyssna på radio, berättar Saman Bakhtiari.
– Annan radio skulle bara besudla våra sinnen, avbryter Ehsan Noroozi och skrattar.
– Nej, men allvarligt. Din Gata är skräddarsytt för Malmö och det är därför det funkar så bra, fortsätter han.

Familjär stämning

Alla talar i mun på varandra. Stämningen är familjär, öppen och hjärtlig, precis som sändningarna i sig.
– Att lyssna på Din Gata ska vara som att prata med en kompis, säger Susanne Fatah.
I dag verkar alla, från slipsarna på SR till Falafelhaken på Möllan vilja vara kompis med Din Gata.

Ställer om bilradion

– Det roliga med Din Gata är att folk sluter upp. Jag har några polare som jobbar på (Ehsan nämner ett bilmärke)-verkstaden. Varje gång de får in en bil på service programmerar de så att Din Gata hamnar på kanal 1 på bilradion. Vem gjorde det för NRJ liksom?

12 procent av målgruppen lyssnar på kanalen

* Din Gata 100.6 sänder live varje vardag 07.00–09.00 och 16.00–18.00. Fredag och lördag är det DJ-shower 20.00–22.00. Fredag 15.00–16.00 hör ni dem i P3.
* Cirka fem procent, omkring 20 000, Malmö- och Lundabor lyssnar på Din Gata dagligen.
I målgruppen, 9–19 år, är siffran tolv procent. Den kommer sannolikt vara ännu högre när de nya lyssnarundersökningarna presenteras i dag.
* Fredag 19.00 sänder hela gänget live från Pildammsteatern.