Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dildos, strippor och lapdance – eller varför inte tatuera dig?

Tre dagars erotikmässa i Hässleholm. "Det är inget vanligt valborgsfirande", säger tatueraren och jurydomaren Heidi Hay, känd från "Ink Master" i TV6.
Foto: JENS CHRISTIAN
Striptease och lapdance står på programmet under erotikmässan.
Foto: JENS CHRISTIAN
Tatueraren Sanna Carlbom, 28, med kunden Adam Törnkvist, 23, lastbilschaufför, Malmö. "Jag fyller i en gammal tatuering på mina händer som börjar blekna bort, jag började tatuera mig vid 18 års ålder", säger Adam.
Foto: JENS CHRISTIAN
"Det är en utmaning, och man blir underhållen. Det är som en inomhusfestival", säger Rares Andrusca och Ulrika Luckabauer, mässarrangörer.
Foto: JENS CHRISTIAN
Första svenskan som öppnade egen tatueringsstudio. Heidi Hay, känd från "Ink Master", är jurydomare i tatueringstävlingarna på erotikmässan i Hässleholm.
Foto: JENS CHRISTIAN
Jesper Botoft, 45, från Höganäs blir upphängd i krokar under erotikmässan i Hässleholm. "Det är en speciell känsla. Det handlar inte om smärta", säger han. Numera ingår han i Suspension team som deltar i mässor och möten. 1 000 kronor kostar det att bli upphängd i fyra krokar.
Foto: JENS CHRISTIAN

Sydsveriges erotiska centrum finns i Hässleholm – i alla fall under valborgshelgen.

I tre dagar bjuder 40 företagare på lapdance, tatueringar, sexleksaker och musik.

– Det är inget vanligt valborgsfirande, säger tatueraren och jurydomaren Heidi Hay, känd från "Ink Master" i TV6.

I vanliga fall är det mest idrott som gäller på Qpoolen i Hässleholm, men från fredag till söndag är det erotik och tatueringar som gäller.

– Om man är på en erotikmässa brukar det oftast finnas en tatuerare, och på en tatueringsmässa finns alltid erotiska inslag. Så vi ville gå all-in på båda, säger Ulrika Luckabauer som driver piercingstudio i Hässleholm och nu står bakom festivalen.

Hon tar emot kunder under mässan – men har samtidigt kungligt roligt själv.

– När jag jobbar brukar det ju vara en kund i taget. Här är det liv och rörelse hela tiden. Någon som står på scen – eller någon som hängs upp i krokar. Det är en utmaning, och man blir underhållen. Det är som en inomhusfestival, säger Ulrika Luckabauer.

Strippor och DJ:s

Evil Woman Tatoo & Erotic Convention är det officiella namnet på mässan. Man kan köpa sexleksaker, underkläder, tatuera och pierca sig, gå på strippshow, genomlyssna på musik, speed-dejta, tävla om sexigaste outfit eller bästa tatuering och för 1 000 kronor även hängas upp i krokar (suspension). 

Dregen är en av gästartisterna, och som domare medverkar kändistatueraren Heidi Hay, känd från "Ink Master". 

– Man ser många glada människor. Det är inget vanligt valborgsfirande, säger hon.

Tatueraren lyssnar på sorgen

Själv är hon tatuerare sedan mer än 25 år, Sveriges första kvinna i branschen som startade egen studio. Hon kom in i yrket via konsten och har numera porträtt som specialitet. Det innebär att många kommer till henne och vill ha en minnesbild på en saknad anhörig intatuerad – ofta med nära samtal som följd.

– Min syrra sa det till mig: "Du är en själasörjare". Och jag känner mig väldigt nära människor i deras sorgearbete. Det är tuffa historier, men det känns skönt om jag kan vara till hjälp.


Fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!