Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Dildo-stopp på nattklubben efter Jeanettes protester

En sponsor skulle dela ut bland annat dildos till de 70 första gästerna. Foto: PONTUS LUNDAHL/TT
Jeanette Olsson reagerade på ett av nattklubbens event där det delades ut dildos till gästerna. Foto: Privat

Nattklubben planerade fest med Fifty Shades of Grey-tema. Och som grädde på moset skulle partyt kryddas med dildos - som skulle delas ut till de 70 första gästerna.

Karlskronabon Jeanette Olsson, 28, reagerade kraftigt.

– Har folk ett sexverktyg i handen när man dricker - jag tycker inte att det klingar gott, säger hon.

Det var nattklubben Statt i Karlskrona som planerade den annorlunda temakvällen. Karlskronabon Jeanette Olsson reagerade på upplägget med utdelning av dildos till gästerna.

– De skulle ha ett event i mars med Fifty Shades of Grey-tema. Då skulle de dela ut dildos till de första 70 besökarna, säger hon.

Testade vakterna

Jeanette Olsson hade nyligen genomfört det hon kallar ett socialt experiment på nattklubben.

– Jag gick fram till en av klubbens vakter och sa att en kille på ett hotfullt sätt sagt till mig att han skulle vänta på mig utanför. Jag sa att jag inte vågade gå hem ensam. Men han bara tittade på mig och gick iväg.

Tanken var att testa vakten och se hur han reagerade.

– Han kunde ha sagt vad som hänt, frågat vad som hänt, bett mig peka ut killen, kollat om jag ville ringa polisen eller bara kollat om det fanns någon som kunde följa mig hem.

Men enligt Jeanette reagerade vakten med att göra ingenting.

– Jag blev besviken och väldigt ledsen. 

Blev bekymrad

Hon skrev och berättade om sin upplevelse på nattklubbens Facebooksida. Det var då hon såg det planerade dildoeventet och blev illa till mods.

– Jag såg framför mig 70 berusade människor som skulle leka med dom här på dansgolvet. Och så såg jag framför mig en vakt som inte tar en tjej som blivit utsatt för ett övergrepp på allvar. Då blev jag bekymrad. 

Jeanette inlägg gav resultat. 

– Det blev bra respons, det var många som höll med. 

Även från nattklubben Statt kom responsen snabbt.

– Jag fick snabbt svar från deras barchef som skrev att han skulle kontakta vaktchefen. Jag tycker de hanterade det här väldigt professionellt.-

– De bestämde sig för att ta bort den här dildoprylen. Temat har jag inget mot, men har folk ett sexverktyg i handen när man dricker - jag tycker inte att det klingar gott.

Stryker inslaget

Enligt Marco Djelevic Virriat, nattklubbschef på Statt, stämmer det att man tagit upp Jeanettes upplevelser med vakterna. Man har även beslutat att stryka utdelning av goodiebags innehållades dildos.

– Det var många som såg fram mot det. Men vi känner att om det är någon som känner obehag inför det här så är det bättre att vi tar bort det. Vi vill inte att någon ska känna obehag inför att de här skulle användas för att trakassera tjejer eller killar. Så vi valde att ta bort det, säger Marco Djelevic Virriat.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!