Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Diddis stora utmaning – på scen i en hel månad

Diddi Kastenholt
Foto: Privat

I 30 år har den klassiska hårdrockgruppen Bai Bang från Helsingborg rest världen runt och spelat heavy metal.

Nu har grundaren och sångaren Diddi Kastennholt, 61, fått chansen att stå på en och samma scen i över en månad.

– Det blir fem kvällar i veckan och en helt annan grej än det vanliga turnélivet, säger han. 

Gruppen Bai Bang såg dagens ljus 1987 och har spelat på många av världens musikfestivaler, där man stått på scen med flera världsartister.

 Grundaren Diddi Kastenholt, till vardags specialpedagog på en gymnasieskola i Helsingborg, är den som frontar gruppen och är även den enda som fortfarande är kvar   i bandet från starten.

Under alla år har bandet producerat sammanlagt nio album med egen musik inom heavy metal.

Nu väntar dock en paus eftersom Diddi Kastenholt rekryterats till en stor musiksatsning på teater Calderón i turistkvarteren i Madrid - "History of Rock 2018".

Klassisk rock

I 2,5 timme är det meningen att den stora publiken ska underhållas med alla stora och klassiska rocknummer som finns. 

På spellistan står odödliga nummer från Elvis Presley, Chock Berry, The Beatles, The Rolling Stones, Deep Purple, Metallica, Gueen, AC/DC och Bruce Spingsteen bland andra.   

– Det här är musik jag själv gillar och gärna lyssnar på, säger Diddi Kastenholt.

Uppsättningen i Madrid omger sig med de bästa musikerna och fyra internationella sångare. De klassiska lokalerna påminner om Royal Albert Hall i London och har plats för ettusen åhörare på parkett och balkonger.

Diddi Kastenholt både chockades och charmades av erbjudandet att ingå i rockensemblen i Madrid.

– Jag tänkte, det här är once in a lifetime, så det behövdes ingen större betänketid, säger han.

Tar tjänstledigt

Diddi Kastenholt har följaktligen tagit tjänstledigt från lärarjobbet i Helsingborg och förberett familjen på att han blir borta ett tag.

– Jag tror man kan bli inspirerad att på det här sättet under så lång tid omge sig med så duktiga musiker och sångare. Även om det kan vara slitigt gäller det att vara på tårna hela tiden och visa att man är bäst i klassen, säger han.

Erbjudandet om att stå på den spanska storscenen kom genom rocksångaren Thomas Vikström, främst känd för sina samarbeten med olika hårdrocksband.

Thomas Vikström har medverkat i ett flertal i teateruppsättningar och musikaler och är även son till operasångaren Sven-Erik Vikström.

Den 23-24 mars blir det kollationering på plats i Madrid. Sedan åker Diddi Kastenholt hem igen för att fira påsk och den 5 april sker sedan den storstilade premiären. Efter en dryg månad och över 20 framträdanden är det över

Vad händer sedan då?

– Det blir som vanligt fler festivaler och konserter både i Sverige och i utlandet. The show must go on.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!