Prinsessan Mary av Danmark med dottern och prinsessan Josephine. Foto: Martin HøienPrinsessan Mary av Danmark med dottern och prinsessan Josephine. Foto: Martin Høien
Prinsessan Mary av Danmark med dottern och prinsessan Josephine. Foto: Martin Høien
Foto: Patrick Van KatwijkFoto: Patrick Van Katwijk
 Foto: Patrick Van Katwijk
Foto: Patrick Van KatwijkFoto: Patrick Van Katwijk
 Foto: Patrick Van Katwijk
Foto: Schneider / Most Wanted PicturesFoto: Schneider / Most Wanted Pictures
 Foto: Schneider / Most Wanted Pictures
Foto: Schneider / Most Wanted PicturesFoto: Schneider / Most Wanted Pictures
 Foto: Schneider / Most Wanted Pictures
Foto: Martin HøienFoto: Martin Høien
 Foto: Martin Høien
Foto: Martin HøienFoto: Martin Høien
 Foto: Martin Høien

Det går utför för
kronprinsfamiljen

Publicerad

Det danska kronprinsparet Frederik och Mary gillar friluftsliv med barnen.

Just nu susar de omkring i Verbiers backar.

Vintersemestern har blivit lite av en tradition och i veckan var det fotografering som gällde för hela gänget.

Den danske kronprinsen Frederik och kronprinsessan Mary har tagit med de fyra barnen prins Christian, prinsessan Isabella, prins Vincent och prinsessan Josephine till semesterparadiset Verbier i år igen. I Danmark är det just nu sportlov och därför passar det fint med en resa.

De soliga backarna i Schweiz blir en paus för familjen som annars bor i Frederik VIII:s palats hemma i Danmark. Nu susar tvillingarna Josephine och Vincent, 4 år, runt med storasyskonen Isabelle, 8, och Christian, 10, på färgglada pulkor glada och glamorösa Verbiers vita backar.

Off-piståkning i världsklass

Den schweiziske skidorten har en av världens bästa off-pist åk. Hur snabbt det går för kungligheterna i backen vet ingen, men barnen är busiga och bilderna är sköna.

Mary är som vanligt stilsäkert vinterklädd och Frederik ler charmigt med sin sportiga look. Det är ingen slump att just Verbier är destinationen för det populära kronprinsparet. Hotellet där de bor är väldigt "chic", känt för en minimalistisk inredning i kombination med alpint trä. Förutom kungligheter håller gärna både kändisar och några av världens bästa skidåkare till i Verbiers omtalade backar.

Georgina Harris
Georgina Harris

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag