Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Det blir ”Sommarlov” i SVT – men spelas in utan publik

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV.
Malin Olsson och Alex Hermansson spexade i ”Sommarlov” under säsongen 2019.Foto: FRITZ SCHIBLI
Förutom avsaknaden av publik kommer tittarna, enligt produktionsteamet, att kunna känna igen upplägg, programledare och karaktärer.Foto: FRITZ SCHIBLI

Varje sommar brukar upp mot 100 000 personer besöka inspelningarna av SVT:s ”Sommarlov” i Malmö. 

På grund av coronakrisen blir det utan publik i år. Men alla barn kan vara lugna – ”Sommarlov” dyker ändå upp i rutan. 

– Nu känns vårt uppdrag att vara barnens sommarkompisar än mer viktigt än någonsin, säger Malin Olsson, en av programledarna. 

Inspelningarna av ”Sommarlov” i Malmö har under de senaste åren varit en självklar semesterdestination för många barnfamiljer. 

I år blir det tomt i Beijers park, inspelningarna planeras nu att spelas in utan publik. Anledningen är spridningen av coronaviruset och de restriktioner som det medför. Men den goda nyheten är att programledarna Malin Olsson och Markus Granseth samt de andra medverkade kommer dyka upp i tv-rutan. 

”Det är så klart jättetråkigt att vi inte kommer att kunna välkomna publik i sommar. För många barn i närheten är det ett självklart tillhåll under sommaren och för många familjer i övriga Sverige har det blivit tradition att besöka ”Sommarlov” någon gång under semestern” säger Malin Olsson i en kommentar. 

Under flera år spelade ”Sommarlov” in i Västra hamnen i Malmö. Även då var de välbesökta.Foto: LASSE SVENSSON

Förutom avsaknaden av publik kommer tittarna, enligt produktionsteamet, att kunna känna igen upplägg, programledare och karaktärer. 

– Även om detta är en förändring så är det mesta sig likt och det kan vara ganska skönt i en orolig tid – då är ändå Sommarlov en trygg punkt, säger Markus Granseth, en av programledarna i Sommarlov till SVT Nyheter. 

Beslutet att spela in programmet utan publik kan komma att ändras om restriktioner och rekommendationer ändras under den pågående pandemin.

– Men det känns ju självklart att barnens säkerhet går först, säger Malin Olsson.

– Nu känns vårt uppdrag att vara barnens sommarkompisar än mer viktigt än någonsin. Men jag skulle ljuga om jag sa att vi inte kommer att sakna publiken, pulsen och att se allas förväntansfulla och glada ansikten i sommar. 

TV: Tillbaka från karantän - här får pingvinerna flytta hem igen

Glädjen är obeskrivlig.