Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Det blir inte naknare

NAKENHETENS GRÄNS. Marknadsgeneral Anders Strand bröstar upp sig i samråd med polisen har han beslutat att inte ha någon erotikmässa på Kiviks marknad i år.
Foto: KROON PETER

KIVIK. Den som förväntar sig strippor och porr på Kiviks marknad kommer förgäves.

- Det blir inte mer naket än så här i år, deklarerar marknadsgeneralen Anders Strand och bröstar upp sig.

Kalcium. Funkar mot vägdamm.
Foto: KROON PETER

Ett tag var det tänkt att årets Kiviks marknad skulle omfatta en erotikmässa. Det har strukits. I samråd med Simrishamns polismästare har man i stället beslutat bannlysa allt vad snusk och humrar är. - Polisen menar att det bara drar till sig fylla och bråk, och jag håller med. Men en del vaudeville blir det, säger Anders Strand bakom mörka glasögon. Den som ändå vill få sig lite gammeldags Kiviksanda till livs bör ta sig till gången med namnet Havet 6. Där finns radiomannen Bo Sjökvist med en ambitiös sammanställning i bokform av de svenska gyckelkaraktärer som vandrat runt på landets marknader. "Bland strippor och fakirer" kallar han dokumentet - Jag tror faktiskt det är första gången en sådan här bok gjorts, säger han.

Blandade stånd i långa rader

 I går var det första dagen av tre för alla som vill hålla den kära gamla traditionen i Kivik vid liv.  Mer än 1 000 stånd står fyllda för att bjuda besökarna allt mellan en himla god kaffekaramell och jordbundna politiska paroller av feministpartiet Fi och Gudrun Schyman. - Det måste bli ett slut på det patriarkala tänkande som styr både i sovrummen och storpolitiken, förklarade hon i går och bjöd samtidigt på en hembakad kanelsnäcka.

Bullarna bättre i år

 I en snabbrecension ska sägas att Fi:s bullar är godare i år än i fjor. - Jag hade hjälp av en hushållsassistent när jag satte tre degar i helgen. Det underlättar, lät Gudrun förstå. En sak som är säker är att Kiviksbesökarna får det hett. Värmen väntas inte bli mindre i dag. I går det var det så snustorrt att man måste hälla kalcium(!) i gångarna. Det håller dammet, fick vi veta.