Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mystiska blöjdumparen är tillbaka på vägarna

Efter ett års frånvaro är de använda blöjorna tillbaks.Foto: ANDERS GRONLUND/STRIXPHOTO / ANDERS GRÖNLUND WWW.STRIXPHOTO. ANDERS GRÖNLUND
Blöjorna dumpas gång på gång på ett cirka hundra meter långt vägavsnitt.Foto: ANDERS GRONLUND/STRIXPHOTO / ANDERS GRÖNLUND WWW.STRIXPHOTO. ANDERS GRÖNLUND
Kim Hild är presstalesperson hos polisen.Foto: ANNA HERMANSSON / POLISEN

Vem är den mystiska blöjdumparen?

Frågan dyker upp igen då de använda blöjorna åter börjat dyka upp längs en väg utanför Tomelilla. 

I över åtta år har den okända nedskräparen strösslat en litet vägavsnitt med blöjor, och nu har de boende tröttnat rejält.

– Det kan absolut utredas som brott och bör polisanmälas, säger Kim Hild presstalesperson hos polisen i region syd.

De dyker upp lite då och då. Alltid på samma plats på väg 1027 mellan Äsperöd och Tryde utanför Tomelilla. Använda blöjor.

Frågorna kring de använda blöjorna är många. Enligt tipsare handlar det om vuxenblöjor, men är det riktad mot någon särskild, handlar det om olyckor i transport eller något annat?

Blöjorna dök upp första gången för över åtta år sedan. I fjor uppmärksammade Kvällsposten den ovälkomna nedskräpningen.

– Det är ganska vidrigt och folk retar sig på det. Vid något tillfälle har man själv plockat bort det, men de ligger oftast kvar tills de går sönder, berättade då en boende som bor vid den plats där blöjorna dumpas.

Polisen: Bör anmälas

Efter Kvällspostens artikel upphörde den otrevliga verksamheten. Nu, över ett år senare, är den i gång igen.

De otrevliga byltena diskuteras livligt i sociala medier. Men för att polisen ska kunna göra något åt saken måste det polisanmälas.

Enligt polisen skulle tilltaget kunna klassificeras som miljöbrott – nedskräpning.

En sökning på den brottskoden i polisens system ger vid i hand att ingen polisanmälan gjorts nyligen. Men Kim Hild på polisens ledningscentral rekommenderar de boende att anmäla.

– Det skulle mycket väl kunna inledas en förundersökning. Sen beror det på lite vad man kan göra, om blöjorna ligger kvar så att man kan åka ut och titta på dom och så vidare, sägen Kim Hild.