23-åringen och hans försvarsadvokat Leif Silbersky i rättssalen Foto: Björn Lindgren/Scanpix
23-åringen och hans försvarsadvokat Leif Silbersky i rättssalen Foto: Björn Lindgren/Scanpix

Den misstänktes brorsdotter vittnade på band

Publicerad
Uppdaterad
Under torsdagens spelades det bandade förhöret med 23-åringens brorsdotter upp i rätten.
Hon berättade hur Ingers make började slå på bilen hon satt i.
- Han bankade jättemycket på bilrutan, min farbror sade sluta och jag var jätterädd, berättar flickan.
På torsdagens var det dags att visa upp det bandade förhöret med 23-åringens brorsdotter som var med i bilen på parkeringen utanför Hemköp i Landskrona.
Vice chefsåklagare Göran Olsson ville att den nioåriga flickan skulle höras på plats eftersom han anser att det finns misstankar om att det hon berättar inte är självupplevt.

Spelade bandning

Tingsrätten valde dock att gå på försvarets linje och endast spela upp det bandade förhöret som gjorts av specialutbildad polis.
- Hennes version stämmer hyfsat överens med 23-åringens, säger KVP:s Per Lindelöw.
Flickan berättade hur Ingers make Sven ska ha bankat jättehårt på rutan och att 23-åringen bad honom sluta.
- Han bankade jättemycket på bilrutan, min farbror sade sluta och jag var jätterädd, berättar flickan.

Repeterar samma historia

Hon satt i bilen och väntade på parkeringsplatsen tillsammans med sin farbror, medan hennes pappa skulle ta ut pengar i en bankomat.
När 23-åringen gick ur bilen började den äldre mannen slå på honom, berättar flickan. 23-åringen tog då tag i den äldre mannen och slängde honom i marken.
Om och om igen upprepar brorsdottern att 23-åringen sedan råkade välta Inger som var bakom honom.
- Han vände sig jättefort, sedan kände han att någon fallit till marken.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag