Foto: Micke Ölander
 Foto: Micke Ölander

Den misstänkte pedofilen förnekar

Publicerad

MALMÖ. När rättegången mot 32-åringen inleddes i dag förnekade han alla brottsmisstankar. Den misstänkte 32-åringen fördes under förmiddagen från tingsrätten till dagiset där han misstänks ha förgripit sig på flera barn.

Övergreppen har enligt kammaråklagare Ulrika Rogland skett i samband med barnens vila.

Den häktade 32-åringen gick in i rättssalen med en tröja över sitt huvud.

Under samtliga förhör har han förnekat alla brottsmisstankar och ifrågasatt att han skulle ha begått sexuella övergrepp mot barnen.

När åklagaren gick igenom åtalspunkt för åtalspunkt förnekade 32-åringen genom sina advokat Anders Elison samtliga misstankar som riktats mot honom. 32-åringen själv sa inte ett ord. Han satt med nedböjt huvud bredvid sin advokat och tittade ned i bordet och på handlingar som han hade i sina händer.

Besöka förskolan

Under förundersökningen har 32-åringen hållit fast vid sin oskuld och även haft längre utläggningar om varför det skulle vara omöjligt för honom att förgripa sig på barn.

Men bilden av honom som en omtänksam dagisanställd med god hand om barn är splittrad. Det har hela tiden under hans yrkesverksamma tid funnits arbetskamrater som varit tveksamma till hans förutsättningar att arbeta med barn.

Efter inledningen av rättegången beslöt rätten att större delen av målet kommer att hållas bakom stängda dörrar.

Den misstänkte 32-åringen fördes under förmiddagen från tingsrätten till dagiset där han misstänks ha förgripit sig på flera barn.

Rätten gjorde en så kallad syn i det vilorum där han bland annat misstänks ha utsatt ett litet barn för en grov våldtäkt medan resten av personalen satt i ett annat rum.

Han rusade ut ur kriminalvådens transportbil in på dagiset med en plastpåse över huvudet i sällskap med sin försvarare, Anders Elison.

Besöket skedde strax innan förskolans barn samlades för att äta lunch.

32-åringen uppmärksammades redan 2005 för att ha varit misstänkt närgången mot ett barn på ett annat dagis. Det skedde i samband med en vilostund.

Rättegången beräknas vara avslutad den 28 december.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag