Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Demonstrationer för att legalisera hasch

Den lagliga försäljningen av cannabis och hasch har länge varit ett debatterat ämne. I dag demonstreras det - i en demonstration som återkommer årligen - i Köpenhamn för att drogen ska legaliseras helt och hållet.
Foto: Peter Hove Olesen

Danskarna demonstrerar för fri hasch i eftermiddag.

Demonstrationen startades klockan 14 i Christiania där den också avslutas efter stopp vid Hälsovårdsmyndigheten, Rosenborgs slott och den amerikanska ambassaden.

Det förväntas cirka 7 000 deltagare.

Försäljningen av cannabis och hasch har länge varit ett debatterat ämne. I Köpenhamn har man fristaden Christiania där det sedan länge varit både lagligt och vanligt förekommande att bära med sig drogerna - dock inte att sälja.

I dag demonstreras det - i en demonstration som återkommer årligen - i Köpenhamn för att drogen ska legaliseras helt och hållet.

Polisen räknar med att demonstrationerna kommer att medföra en del förseningar i trafiken - inte minst med tanke på de stopp som deltagarna förväntas göra på de ovan nämnda platserna.

Demonstrationståget kommer att vandra från Christiania i följande sträckning: Prinsessegade, Torvegade, Knippelsbro, Børsgade, Børsbroen, Havnegade, Holmens Kanal och till Holbergsgade där man gör en paus framför Hälsovårdsmyndigheten i 15 minuter.

Därefter kommer man att fortsätta till Nyhavn, Kongens Nytorv, Gothersgade, Øster Voldgade där man gör en ny 15-minuterspaus framför Rosenborgs slott innan man fortsätter på Sølvgade och Øster Farimagsgade och till slut når Dag Hammarskjölds Alle för en ny paus framför den amerikanska ambassaden.

Efter besöket framför ambassaden tar man sig tillbaka till Christiania via Oslo Plads, Store Kongensgade, Kongens Nytorv, Holmens Kanal, Havnegade, Knippelsbro, Torvegade och Prinsessegade.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!