Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Demonstranter intog Ikea-huset i Malmö

Foto: Lasse Svensson

Idag demonstrerar föreningen Skydda skogen utanför bland annat Ikea i Malmö. Ett gäng demonstranter stod vid kassorna och försökte att låta som motorsågar. Sen föll en efter en ihop på golvet och blev liggande som nedsågade träd, uppger Scanpix fotograf som var på plats.

Ikeas bemötande av uppgifter om att företaget bidrar till skövling av urskogar i Ryssland har inte lugnat kritikerna. I dag demonstrerar föreningen Skydda skogen utanför åtta Ikea-varuhus i Sverige, bland annat det i Malmö. Och det var många där som blev förvånade på lördagseftermiddagen när ett gäng demonstranter vid kassorna plötsligt började låta som motorsågar och sedan föll ihop en efter en och blev liggande som nedsågade träd, berättar Scanpix fotograf på plats.


Satte upp klistermärken

Demonstranterna vecklade sedan ut en banderoll med budskapet att Ikea skövlar regnskog. Några aktivister satte också upp klistermärken inne i varuhuset med texten "Lågt pris till vilket pris som helst".

Ikeas personal bemötte demonstranterna vänligt och delade i sin tur ut information om möbeljättens stora ansvar för miljö och natur.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!