Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Deirdre King: "Han var min allra bästa vän"

Deirdre King kallar sig själv för Madsens älskarinna.Foto: MADS CLAUS RASMUSSEN / SCANPIX DANMARK TT NYHETSBYRÅN
Åklagaren Jakob Buch-Jepsen.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Deirdre King, Peter Madsens nära vän, hamnade i fokus under den femte rättegångsdagen i måndags.
Detta efter att ha gjort hjärtformade kärlekshälsningar till Madsen – som svarade med en gest som betydde: "Skriv". 

I en intervju med TV4 berättar nu Deirdre King om relationen: 

– Han var min allra bäste vän och att se honom så här, i den här situationen, det gör så ont. Det gör verkligen ont, säger Deirdre King till TV4.  

I slutet av den femte rättegångsdagen, i måndags, vittnade den uppmärksammade Deirdre King i rätten. Hon har tidigare berättat i flera medier om sitt förhållande med dansken och hon har i flera medier kallat sig själv för hans älskarinna.

Hennes relation till Peter Madsen sträcker sig femton år tillbaka i tiden och sedan 2010 har de båda haft en sexuell relation. Hon har bland annat medgett att de båda hade sex i ubåten.

När åklagaren frågade om han någon gång varit våldsam svarade hon:

– Han visade aldrig intresse för den typen av sex med mig. Han visade aldrig intresse för våld. 

 

LÄS MER: Kvinnorna kring Peter Madsen 

 

"Jag älskar Peter"

Deirdre King berättar i en intervju med TV4 att hon har brevväxlat med Madsen i fängelset. Hon kallar fortsatt Peter Madsen för vän. 

– Han skrev ett brev till mig och sa att “jag är samme Peter som jag alltid varit”. Men det kan du inte vara när du har styckat en annan människa. Det förändrar en personlighet. Det gör det för mig.

Deirdre King vill inte uttala sig om själva utredningen men berättar att hon fortfarande är kär i den misstänkte mördaren. 

– Jag älskar Peter, men den Peter han var för mig. Och den bilden kan jag inte få förstörd eller fläckad.

 

LÄS MER: Vem är Peter Madsen? Alla försöker förstå 

 

"Vi experimenterade"

På tisdagen fortsätter rättegången med fler vittnesförhör. Under måndagen var flera av vittnena de kvinnor som tidigare har haft relationer med Peter Madsen. 

En av dem berättade att hon lärde känna Madsen år 2008, i "BDSM-miljön". När åklagaren Jakob Buch-Jepsen frågade om de haft strypsex svarade hon:

– Vi experimenterade. Han hade händerna om min hals. 

I slutet av rättegången formade Deirdre King ett hjärta med händerna mot Peter Madsen och han formade ett hjärta tillbaka och gestikulerade tillbaka att hon ska skriva till honom.