Vi beklagar missen i Staffanstorp

Ulf Johansson, projektledare vid SVT Live Opinion.
Foto: FREDRIK HJERLING/SVT

Vi borde ha berättat att en av männen i torsdagens avsnitt var placerad av Malmö kommun, skriver SVT Opinions projektledare Ulf Johansson.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

Christian Sonesson (M), kommunstyrelseordförande i Staffanstorp, kritiserar på Kvällsposten Debatt oss på SVT Opinion Live och vår sändning från Staffanstorp där vi tog upp den kritik som riktats mot kommunens val av boende för nyanlända. De har bland annat placerats i husvagnar och ett kritiserat bed and breakfast där det bott människor som placerats av både Staffanstorps kommun och Malmö kommun. 

En av männen har blivit talesperson för de boende eftersom han pratar bra engelska. Mannen var placerad av Malmö kommun och det borde vi berättat, det var en miss som vi beklagar. 

Men faktum kvarstår att Staffanstorp har placerat personer på det kritiserade boendet. Christian Sonesson skriver också att Staffanstorp inte längre har några personer placerade på det kritiserade boendet. Det är korrekt. Både familjen som Malmö placerat och en annan familj som Staffanstorp placerat fick besked att de skulle flytta samma dag som SVT Opinion Live sände från Staffanstorp.


Ulf Johansson

Projektledare

SVT Opinion Live


LÄS MER: Varför undanhöll SVT Opinion Live fakta i sin sändning från Staffanstorp?