Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Unna S i Malmö ett par år i opposition

Dan Olofsson, entreprenör i Malmö.Foto: JENNY LEYMAN

Sebastian Merlöv (S) illustrerar tydligt varför socialdemokratin i Malmö behöver bytas ut på söndag, skriver entreprenören Dan Olofsson i en slutreplik.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

Jag inleder min debattartikel med ”I takt med Malmös positiva utveckling har djupa och allvarliga samhällsproblem uppenbarat sig”. Alltså: Malmö har mycket som är positivt och det gläds vi givetvis åt, men det finns också allvarliga problem. I stället för att fokusera på lösningar på dessa problem skriver jag att socialdemokratin ägnar sig åt ”bildsättning”. Genom sin kommunikation vill de blanda bort korten så att baksidan av deras mångåriga styre av staden inte tydliggörs.

 

Själv är jag inte politiker, men politiker gör sig själv en björntjänst när de som är i regeringsställning bildsätter på sådant sätt att det som är bra lyfts fram men de problem som behöver åtgärdas ignoreras. Som Malmöbo vill jag att de samhällsproblem vi har åtgärdas kraftfullt. Politiker brukar kombinera detta med att skylla de problem vi har på oppositionens tidigare regeringsperiod. Just i Malmös fall har socialdemokratin svårt för att skylla på oppositionen när det gäller problemen eftersom det var ett kvartsekel sedan de regerade. 

 

Partimedlemmen Sebastian Merlöv fortsätter i dessa fotspår. När problemen ska adresseras väljer han att i stället skriva om det som är positivt med Malmö. Jag kan instämma i detta. Men att tala om annat när problem ska lösas, ger inga fokuserade analyser och åtgärder gentemot tydliga samhällsproblem. 

 

Sebastian Merlöv är således mycket representativ för hur socialdemokratin agerar i Malmö när samhällsproblem ska lösas. Han pratar om något annat (bildsättning) och pekar inte på något substantiellt som adresserar problemen.

 

Det är just av detta skäl en trött socialdemokrati behöver bytas ut på söndag. 

 

Jag lyfter fram att vi har ett alltför stort utanförskap där alltför många är arbetslösa och lever på bidrag. Detta bidrar till betydande missbruk, en alltför stor kriminalitet och att en fjärdedel av eleverna inte kan fortsätta till gymnasiet. En tudelad stad således. Detta uppenbara för oss Malmöbor avfärdas av Lommabon och socialdemokraten Sebastian Merlöv med att jag utgått från tidningsrubriker i stället för fakta. På detta sätt ignoreras problemen och lösningarna lyser med sin frånvaro.  

 

Malmöborna har nu ett val att göra mellan en socialdemokrati som ignorerar problemen och inte har tillräckliga lösningar och en samlad allians som i opposition haft tid att arbeta fram en rad åtgärder för att göra ett fint Malmö till en ännu bättre stad. Jag unnar socialdemokratin ett antal år i opposition så de också får tid att arbeta fram lösningar på de problem som växt fram under deras styre under 24 år.   

 

Dan Olofsson

Entreprenör