"Vi höjer tempot på vår lokala debattsatsning", säger Csaba Bene Perlenberg. Foto: NORA LOREK"Vi höjer tempot på vår lokala debattsatsning", säger Csaba Bene Perlenberg. Foto: NORA LOREK
"Vi höjer tempot på vår lokala debattsatsning", säger Csaba Bene Perlenberg. Foto: NORA LOREK
"Vi vill vara en viktig del av den politiska debatten i Sydsverige", säger Kvällspostens chefredaktör Katrin Säfström Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG"Vi vill vara en viktig del av den politiska debatten i Sydsverige", säger Kvällspostens chefredaktör Katrin Säfström Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
"Vi vill vara en viktig del av den politiska debatten i Sydsverige", säger Kvällspostens chefredaktör Katrin Säfström Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Start för lokal debatt även i papperstidningen

Publicerad

Valåret 2018 kommer allt närmare.

Nu fortsätter Kvällsposten att satsa på sydsvensk opinionsjournalistik med lokala debattartiklar i papperstidningen varje vecka. 

– Vi vill vara en viktig del av den politiska debatten i Sydsverige, säger Kvällspostens chefredaktör Katrin Säfström

Kvällsposten fortsätter att satsa på lokal debatt inför valåret 2018. Utöver den hyllade debattsatsningen på kvp.se som startade i september i fjol, kommer vi även varje vecka publicera lokala debattartiklar i Kvällspostens papperstidning.

Ämnena kommer variera från stort till smått. Det viktiga är att inläggen är lokala och regionala.

– Vi höjer tempot på vår lokala debattsatsning, och det är klart att den lokala debatten även ska föras i papperstidningen, säger Csaba Bene Perlenberg som är fristående kolumnist och debattansvarig på Kvällsposten.

Premiär på söndag

Debattsidan är vikt åt politiska partier, föreningar, organisationer, företag eller personer med erkänd sakkunskap eller egna erfarenheter av en situation eller ett aktuellt tillstånd – med ett tydligt fokus på sydsvenska frågor.

– Samtidigt passar vi på att öka teckenantalet till 4 000 så att debattörerna får gott om utrymme att skriva om lokala och regionala frågor som engagerar våra läsare, säger Perlenberg.

– Vi ger sydsvenska nyheter, granskningar, sport och lokala evenemang. Kvällsposten ska vara en tidning och en nyhetssajt för alla som vill veta vad som händer i södra Sverige, säger Katrin Säfström och fortsätter:

– Vårt uppdrag är också att ge plats för och uppmuntra den lokala debatten. Det är alltid viktigt för en tidning som vill ta de lokala frågorna på allvar, och i synnerhet när vi närmar oss ett valår.

Den första lokala debattartikeln i papperstidningen publiceras i söndagens Kvällsposten.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag