Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

S försöker ta åt sig äran av föreningslivets insatser

"Jag tror på ett starkt föreningsliv och är oerhört stolt över alla föreningar och föreningsaktiva i vår stad", skriver Tony Rahm (M).
Foto: TOMAS LEPRINCE
Tony Rahm (M), fullmäktigeledamot- och kandidat i Malmö.
Foto: PRESSBILD

Moderaterna är kritiska till alla de projektpengar som kommer både från staten och kommun där syftet är att få fler delaktiga i föreningslivet i Malmö men där resultatet inte blir så, skriver Tony Rahm (M) i en replik till Frida Trollmyr (S).

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

Mina påståenden om utvecklingen i föreningslivet i Malmö för barn och unga är inte alls felaktiga. Frida Trollmyr (S) borde läsa sin nämnds egna analyser: 2016 fanns det 66 065 föreningsaktiva i Malmö och 2017 fanns det 65 447. Alltså en minskning trots fler barn och unga och trots satsningar på olika projekt. Men det är inte detta som är huvudproblemet med Frida Trollmyrs resonemang. Problemet är i stället att Frida Trollmyr tillsammans med övriga i det rödgröna styret saknar insikt i Malmös problem. Än värre, är att det saknas förslag på att vända utvecklingen. Moderaterna vill införa bidragstak, sänka skatter för de med låga inkomster och att alla malmöbor när de kommer till Malmö ska lära sig svenska. 


LÄS MER: KVP DEBATT: Minska utanförskapet och gagna föreningslivet 


Det är märkligt att man från Socialdemokraterna försöker skapa en konflikt som inte finns. Moderaterna vill inte och har aldrig haft några förslag på att dra ner bidragen till föreningarna. Det vi är kritiska till är alla de projektpengar som kommer både från staten och kommun där syftet är att få fler delaktiga i föreningslivet men där resultatet inte blir så. 


LÄS MER: KVP DEBATT: Malmös föreningsliv viktig kraft för trygghet


Självklart tror jag också på ett starkt föreningsliv och är oerhört stolt över alla föreningar och föreningsaktiva i vår stad. Men varför ser inte styret sambandet mellan egen försörjning och delaktighet? Vackra ord om att ”alla som kan jobba ska jobba” får ingen effekt om det stannar vid just ord. 


Det vore klädsamt om dagens socialdemokratiska styre gav egna förslag i stället för att ta åt sig äran för de insatser som görs i föreningslivet. Moderaterna har så stor tilltro till föreningslivet att vi till exempel vill ersätta arbetsmarknadsavdelningen med fria initiativ inom exempelvis föreningslivet. Efter valet hoppas jag att malmöborna valt ett styre som till skillnad från Socialdemokraterna tar tag i Malmös alla problem och på allvar pressat tillbaka utanförskapet. Malmö med dess medborgare förtjänar bättre! 


Tony Rahm (M)

Fullmäktigeledamot i Malmö och kandidat till höstens val