Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ofattbart att privatisera mitt under pandemin

Robert Winroth, ordförande Kommunal sektion Helsingborg stad.
Foto: PRESSBILD
Sara Thörn Möller, fackligt-politiskt ansvarig Kommunal Helsingborg.
Foto: PRESSBILD
Anna Ingers (S), oppositionsråd Helsingborg.
Foto: PRESSBILD

Om Helsingborg vill vara en attraktiv arbetsgivare och samtidigt ge äldre en god vård och omsorg, ska äldreomsorgen stanna i kommunal regi, skriver Robert Winroth och Sara Thörn Möller vid Kommunal samt Anna Ingers (S), oppositionsråd i Helsingborg.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

DEBATT. Det moderatledda styret i Helsingborg har tillsammans med Sverigedemokraterna drivit igenom ytterligare privatiseringar inom hemvården och hemsjukvården. Den här gången handlar det om Lagen om valfrihet, LOV.

Och visst låter det fint med valfrihet med den äldre i fokus. Så är det inte. Det handlar i första hand om företagens möjlighet till etableringsfrihet och det handlar om att skapa konkurrens inom välfärdstjänster. Alltså handlar det inte alls om de äldres rätt, i Helsingborg kallade kunder, att påverka innehållet i den vård och omsorg som levereras. För personalens del innebär det, inledningsvis och sannolikt, varsel med en överhängande risk för uppsägning. Så blir det när äldreomsorgen ska organiseras om och bereda väg för fler privata företag. I samma andetag blir det relevant och ställa frågan om upphandlingskraven omfattar kollektivavtal. Om företagen kan få möjlighet att välja och vraka bland kunderna? Och om de kommer att erbjuda trygga anställningar för välfärdsarbetarna?

Att mitt i en pågående pandemi välja att privatisera är helt ofattbart. Särskilt med tanke på att äldreomsorgen står inför stora utmaningar. Det är en ekvation som inte går ihop. För att personalen ska kunna och orka ge en kvalitativ vård och omsorg behöver den lugn och ro, inte konfronteras med varsel om uppsägning. En attraktiv arbetsgivare väljer en väg som innebär mindre stress och mindre osäkerhet och varsel för personalen.

Det finns med andra ord flera olika perspektiv, kundens, personalens och samhällets.

De styrande i Helsingborg har satt marknadskrafterna och ambitionen att konkurrensutsätta välfärden i fokus och dolt det i omsorg om den enskildes behov och önskan av valfrihet. Men finns det ett sådant behov och en sådan önskan från de som behöver hemvård och hemsjukvård? Finns den önskan från anhöriga? Finns den hos personalen? Det är mycket tveksamt.

Anledningen till att öppna upp äldreomsorgen för privata utförare är att konkurrens och möjlighet till vinstuttag antas leda till bättre arbetsvillkor. Tankeexperimentet från 1990-talet utgår från antagandet att personalen genom ökad etableringsfrihet skulle få fler arbetsgivare att välja mellan och med det en ökad möjlighet att förhandla upp lön och förbättra arbetsvillkoren generellt. Så blev det inte. I en verksamhet som äldreomsorgen där 80 procent av utgifterna är personalkostnader är det svårt att göra besparingar som inte innebär inskränkningar för personalen. Kommunals rapport ”Så mycket bättre” visar att vinstdriven äldreomsorg i genomsnitt erbjuder sämre villkor på alla jämförbara områden. Att oreglerad vinstdrift skulle skapa en bättre äldreomsorg saknar såväl teoretisk som beprövat stöd.

Vidare visar Kommunals rapport att heltidsanställda i kommunalt driven äldreomsorg tjänar i genomsnitt 2 300 kronor mer per månad jämfört med heltidsanställda hos privata äldreomsorgsutförare. Anställda i vinstdriven äldreomsorg beskriver sig i genomsnitt som mindre nöjda, mindre motiverade och längre ifrån möjlighet till inflytande jämfört med anställda i kommunalt driven äldreomsorg.

Erfarenheter från Lomma, en moderatledd kommun, visar att de avdelningar inom äldreomsorgen som håller högst kvalitet är de avdelningar som har en personal som arbetat ihop under en längre tid och fungerar bra tillsammans. Det är samspelet mellan personal som har arbetat tillsammans under en lång tid som leder till att de gör rätt saker på rätt sätt. Nyckeln till en god äldreomsorg är nöjd personal, inte den fria marknaden.

Om Helsingborg vill vara en attraktiv arbetsgivare och samtidigt ge äldre en god vård och omsorg, ska äldreomsorgen stanna i kommunal regi. Allt annat är en förlustaffär. En förlust för den enskilde som behöver omsorgen, en förlust för personalen och en förlust för samhället. Det finns varken hållbara ekonomiska eller kvalitetsbaserade incitament för att privatisera äldreomsorgen. En god äldreomsorg skapas genom att etablera en god arbetsmiljö för personalen. Så enkelt är det.


Robert Winroth

Ordförande Kommunal sektion Helsingborg stad


Sara Thörn Möller

Fackligt-politiskt ansvarig Kommunal Helsingborg


Anna Ingers (S)

Oppositionsråd Helsingborg