Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

MP förblindas av sitt bilmotstånd

Niels Paarup-Petersen (C), gruppledare Malmöcentern. Foto: PRESSBILD
Martin Molin (C), Malmöcentern. Foto: PRESSBILD
Adnan Bibic (C), Malmöcentern. Foto: PRESSBILD

För Centerpartiet i Malmö är det resultatet som räknas, skriver partiets representanter i en replik till Märta Stenevi (MP), kommunalråd i Malmö.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

Miljöpartiets kommunalråd Märta Stenevi anklagar på KvP Debatt Centerpartiets trafikpolitik för att vara inkonsekvent. Om hon menar att Centerpartiet, i motsats till MP, anpassar politiken till verkligheten så har hon helt rätt. 

 

Paradnumret i Miljöpartiets trafikpolitik är spårväg. MP menar att det skulle vara en ”offensivare” satsning än de elbussar som nu kommer trafikera hela Malmö tack vare alliansen. För MP är det tydligen prislappen som avgör om en satsning är bra, ju dyrare ju bättre. För Centerpartiet är det resultatet som räknas, ju mer miljö för pengarna, ju bättre. Därför vill vi hellre att hela staden får smidig, klimatvänlig kollektivtrafik än att en liten del av staden får det till en mycket högre kostnad.

 

Centerpartiet vill också fortsätta bygga Malmö som Sveriges bästa cykelstad. På den punkten är vi överens med MP. 

 

När MP förutsätter att allt ligger inom cykelavstånd förstår vi dock att hela Skåne ska leva. Därför driver vi på för en mer tillgänglig kollektivtrafik i hela regionen. Centerpartiet vill att järnvägen ska rustas upp och byggas ut och satsar på kollektivtrafik med tätare turer i hela Skåne. 

 

När MP förblindas av sitt bilmotstånd och säger nej till förbättringar av den trafikfarliga E6, vill Centerpartiet i stället satsa på att ett nytt körfält prioriteras för kollektivtrafik och blåljus. I dag sitter bussen fast i samma köer som bilen vilket inte gynnar någon. 

 

När MP vill hindra bilismen genom att skapa dåliga trafiklösningar i staden ser vi hellre lösningar som ger bilister möjlighet att ställa bilen utanför städerna. Centerpartiet vill ha Park’n’Ride-anläggningar där man enkelt kan byta från bil till buss utanför staden och slippa köerna inne i staden. På så vis får vi ett tillgängligt centrum, med mer plats för gång, cykel och buss med lösningar anpassat till människors vardag och verklighet. 

 

Vi ger dig gärna beröm för storstadssatsningen Märta Stenevi. Att den tack vare Centerpartiet och alliansen kommer hela Malmö till gagn - det bjuder vi på. 

 

Niels Paarup-Petersen (C)

Gruppledare, Centerpartiet i Malmö 

 

Martin Molin (C)

Centerpartiet i Malmö 

 

Adnan Bibic (C)

Centerpartiet i Malmö