Magnus Olsson (SD), oppositionsråd i Malmö. Foto: PONTUS ANDERSSON
Magnus Olsson (SD), oppositionsråd i Malmö. Foto: PONTUS ANDERSSON

Militär bör hjälpa polisen i Malmö

Publicerad

Låt Försvarsmakten bistå svensk polis med ordning och reda samt logistikunderhåll föreslår Sverigedemokraternas oppositionståd i Malmö, Magnus Olsson.

Expressen getinglogga
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

Det som nu händer i Malmö är mycket upprörande och samtidigt djupt oroväckande. Extra smärtsamt är det när föräldrar förlorar sina barn till en mördares kulor. Inga tårar eller ord kan trösta dessa föräldrar, anhöriga eller vänner och bekanta. Tyvärr har Malmö som bekant under fler år och vid olika tillfällen drabbats av mord, skjutningar och granatattacker. Utanförskapet fortsätter att öka och likaså arbetslösheten. Mycket av den här problematiken är ett resultat av ett politiskt misslyckande från de styrande rödgröna partierna i Malmö. Vi får inte heller glömma att varje Malmöbo har ett ansvar att följa de lagar och värderingar som gäller i vårt samhälle. Alla kan bidra till ett tryggare och bättre Malmö.

 

Vad vill då Sverigedemokraterna Malmö göra? 

• Kommunala ordningsvakter som avlastar polisen med trygghetsskapande åtgärder. Fler synliga poliser och ordningsvakter ökar både tryggheten och främjar bättre relationer mellan samhället och ordningsmakten.

• Vi har länge föreslagit mer resurser till polisen som ska säkerställa att polisen kan bekämpa den organiserade brottsligheten och öka sin närvaro i kriminellt belastade områden. Det behövs fler poliser och administrativ personal. Polisyrket måste också vara mer attraktivt och polisernas löner måste höjas.

• Det behövs en förändrad och förstärkt lagstiftning för att få bort droger, skjutvapen och handgranater från våra gator och torg. Nolltolerans mot våld och hot som drabbar blåljuspersonal och ordningsvakter. 

• Vi vill inrätta jourdomstolar som kan snabbhantera vapenbrott och övriga våldsbrott. De kriminella måste bort från våra gator och torg.

• Vi vill se ett förstärkt och utökat samarbete mellan Malmö stad, polisen, skattemyndigheten, migrationsverket, tullen, socialtjänsten och fackförbunden för att komma tillrätta med den organiserade brottsligheten och "svart" arbetskraft.

• Fortsatta gränskontroller vid våra gränser. Det behövs en bättre organisering och utformning av själva utförandet i praktiken. Påverkan på pendlingen måste beaktas bättre och då i samarbete med danska myndigheter. 

• Det råder en stor brist på poliser i Sverige och Malmö. Med anledning av detta är det kanske dags att låta militär och polis tillsammans stå för upprätthållandet av ordningen i landet. Vi menar absolut inte att militären ska gå in och göra polisens jobb. Däremot kan militära insatser i kristider hjälpa till att hålla ordning och att bevaka, att bistå polisen med logistiktjänster, material, bilar, med mera.

 

Magnus Olsson (SD) 

Oppositionsråd i Malmö

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag