Claes Glader (S), ordförande Socialdemokrater för Tro och Solidaritet i Landskrona. Foto: Pressbild
Claes Glader (S), ordförande Socialdemokrater för Tro och Solidaritet i Landskrona. Foto: Pressbild

Marknadsekonomin förbättrar Landskrona, inte Liberalerna

Publicerad

Varför kräver inte Torkild Strandberg (L) att de företag som etablerar sig i Landskrona ska anställa Landskronabor?

I min artikel frågade jag om treklövern i Landskrona hade samma värderingsgrund som Sverigedemokraterna och jag tolkar Torkild Strandbergs (L) svar som att det är fallet för Liberalernas del! Han skriver ”istället har Sverigedemokraterna stöttat de förslag som nu vänder Landskrona”. Jag undrar om Miljöpartiet är av samma uppfattning?

Hur kommer det sig att Liberalernas partiledare Jan Björklund säger att man inte skall ha något som helst samarbete med SD? Har Torkild Strandberg en annan värdegrund än hans parti? Det är tydligt att det finns en värdegrund i Landskrona för (L) och Miljöpartiet och en annan värdegrund i deras partier i riksdagen. Hur går detta ihop?

 

Torkild Strandberg beskriver hur fantastiskt det är i Landskrona, allt går bra. Företagen nyetablerar sig, Engelska skolan skall öppna, skolresultaten blir bättre och bostäder byggs. Ingen är emot att det byggs bostäder men för vem? Engelska skolan, för vem? Studie resultaten är inte Liberalernas förtjänst utan något som har skett i hela landet enligt Pisa rapporten. Varför ger Torkild Strandberg miljoner till en skola som inte är kommunal? Företag etablerar sig i Landskrona men det beror inte på politiska beslut utan på hur marknadsekonomin fungerar. Det kanske vore en idé att Torkild krävde av företagen att de skulle anställa Landskronabor om de etablerar sig i vår kommun. Torkild har inga problem att ställa krav på Landskronaborna.

 

Landskrona tar inte vara på de kunskaper som finns bland befolkningen. Jag tycker att det är beklagligt att varje dag se hur matpaket delas ut till hungriga av Svenska Kyrkan och BoIS. Anser du att detta är ett problem? Tycker du att ni lyckats med att få ned kriminaliteten och arbetslösheten? Den stora skillnaden mellan dig Torkild Strandberg och mig, är att jag vill skapa ett Landskrona för alla! Jag anser att fler skall bli delaktiga i Landskrona.

 

Möjligheten för Landskrona är att ta tillvara allas kunskaper och att vi tillsammans skapar ett samhälle där alla är lika mycket värda och behövs! Är makten lika viktig för dig som för Anna Kinberg Batra? Där SD garanterar makten och människors lika värde är underordnad?

 

Claes Glader (S)

Ordförande för Socialdemokrater för Tro och Solidaritet i Landskrona  

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag