Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malmömoderaterna håller vad vi lovat

Torbjörn Tegnhammar (M), oppositionsråd i Malmö. Foto: JENS CHRISTIAN

Det är sorgligt att se hur Liberalerna har övergivit all sin tidigare politik, skriver oppositionsrådet Torbjörn Tegnhammar (M) i en replik till de fyra liberala kommunalråden i Malmö.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

DEBATT. Varje morgon köar människor utanför Arbetsförmedlingen på andra sidan gatan från Stadshuset i Malmö, ibland hundratals personer, som inget hellre vill än att komma in i det svenska samhället. Det som förenar de flesta av dem är att de har utländsk bakgrund. De befinner sig i ett utanförskap som orsakats av Socialdemokraternas misslyckade integrationspolitik. De nio Liberalerna på Stadshuset borde gå över gatan och se dem i ögonen och förklara varför de passivt stöder politiken som orsakat deras utanförskap.

 

Att lova väljarna ett maktskifte före valet och sedan efter valet göra allt för att förverkliga detta är motsatsen till att ljuga – det är att hålla vad man lovar. Att däremot lova ett maktskifte och sedan förbinda sig till att förvalta den misslyckade socialdemokratiska politiken är ett episkt svek från Liberalerna mot sina väljare.

 

Det är också tydligt att Liberalerna i Malmö var mycket splittrade kring sitt beslut att svika väljarna. Den 27/11 2018 skrev en lång rad ledande Liberaler, bland annat riksdagsledamoten Allan Widman, fd Europaparlamentarikern Olle Schmidt och regionrådet Louise Eklund på Kvällsposten Debatt där de i skarpa ordalag avrådde ifrån att bilda styre med Socialdemokraterna i Malmö.

 

Moderaterna stod däremot helt enade i att göra allt för att uppfylla alliansens löfte till väljarna att genomföra ett maktskifte och ge Malmö den nystart som staden behöver.

 

Det är sorgligt att se hur Liberalerna har övergivit all sin tidigare politik. På kommunfullmäktige den 7 februari ville inte ens Liberalerna rösta för sin egen partikamrat Allan Widmans motion om ett bredare utbud av upplåtelseformer i Malmös utsatta områden, trots att Liberalerna drev frågan i valet. Det hette att man var tvungna att kompromissa i en koalition. Tråkigt nog har samtliga kompromisser mellan Liberalerna och Socialdemokraterna hittills inneburit att de gör som Socialdemokraterna vill.

 

Medan Liberalerna passivt förvaltar Socialdemokraternas misslyckade politik fokuserar Moderaterna på sakfrågor och på att genomföra förbättringar för Malmöborna. Moderaterna har det senaste året samlat oppositionen för att stoppa Liberalernas och Socialdemokraternas vansinniga nedskärningar i både skolan och i äldreomsorgen. 

 

Moderaterna fortsätter hålla vad vi lovat och ger våra väljare god valuta för sin röst. Liberalernas väljare fick ett episkt svek. Det är med sorg i hjärtat som Moderaterna konstaterar Liberalerna tycks vara på väg att möta väljarna 2022 utan insikt i vilket misstag de har begått.

 

Torbjörn Tegnhammar (M)

Oppositionsråd i Malmö