Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malmöliberalerna förnekar stadens massproblematik

Magnus Olsson (SD), oppositionsråd i Malmö.Foto: JENS CHRISTIAN

Att vara liberal innebär tydligen att man inte vet vad man vill, skriver Magnus Olsson (SD) i en replik till Roko Kursar (L) och Simon Chrisander (L).

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

DEBATT. Kommunalråden Roko Kursar (L) och Simon Chrisander (L) påstår att det är ”intellektuellt ohederligt” att se differensen mellan inflyttning och utflyttning, det som kallas flyttnetto. Ändå är flyttnettot av stor vikt i Malmö stads befolkningsprognos. Flyttnettot nämns 10 gånger i Malmö stads befolkningsprognos. Det nämns inte för att rapportens författare på stadskontoret är sverigedemokrater, det nämns eftersom det är flyttnettot som utgör befolkningsökningen. Just nu sker befolkningsökningen på grund av nyfödda Malmöbor och personer som kommer från utlandet. 

Sedan år 2000 har andelen utrikesfödda i Malmö ökat från 23 procent till 34 procent år 2019. Detta är ett faktum eftersom befolkningsökningen i Malmö under en längre period bestått av utlandsinvandringen. Detta har resulterat i att andelen Malmöbor som är födda i Sverige har minskat drastiskt. Det är fakta och inget annat. Då räknar vi inte med alla illegala migranter som befinner sig i Malmö och som fortsatt uppbär socialbidrag från Malmös socialliberala styre.

Bilden som Liberalerna vill förmedla, där de menar att flyttnettot är irrelevant och att det är inflyttare från Skåne och övriga Sverige som står för befolkningsökningen är felaktig och strider mot all tillgänglig statistik. Att det är två liberala kommunalråd som sprider dessa felaktiga uppgifter, tyder på den desperation som Liberalerna känner, eftersom partiet svek Malmöborna och släppte fram det socialdemokratiska styret. 

Kommunfullmäktige ska på torsdag rösta igenom ett beslut som innebär en önskan om att hela Malmö ska undantas från EBO-lagen. Detta beslut kommer vinna gehör i kommunfullmäktige, men inte för att Malmö har en stor inflyttning av skåningar och svenskar utan för att det kommer för många asylinvandrare till Malmö. Oaktat beslutet i fullmäktige kommer det tyvärr inte genomföras i praktiken. Eftersom Liberalerna även på riksplanet stöder Socialdemokraterna. Dock står det nu klart, att vi sverigedemokrater fått rätt, nämligen att asylinvandringen till Malmö är ett stort problem.

Å ena sidan försöker Liberalerna genom märkliga urval av statistik ge en bild av att det knappt kommer några asylinvandrare till Malmö. Å andra sidan svänger Liberalerna igen när de tillsammans med oss Sverigedemokraterna tänker stödja förslaget om att undanta hela Malmö från EBO-lagen. Att vara liberal innebär tydligen att man inte vet vad man vill. Vi sverigedemokrater vet vad vi vill och förnekar inte Malmös massproblematik.

 

Magnus Olsson (SD)

Oppositionsråd i Malmö