Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malmö ska växa och utvecklas i måttfull takt

Magnus Olsson (SD), oppositionsråd i Malmö.Foto: PRESSBILD

Liberalerna är både förespråkare av fortsatt massinvandring och förtätning, skriver Magnus Olsson (SD) i en replik till Roko Kursar (L) och Simon Chrisander (L).

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

DEBATT. Socialdemokraternas liberala kamrater Roko Kursar och Simon Chrisander väljer i sin replik på Kvällsposten Debatt att medvetet vilseledda Malmöborna, i stället för att hålla sig till fakta. De ansvariga kommunalråden påstår att 70 procent av de som flyttade hit under 2019 kom från Skåne och övriga Sverige. Det stämmer, samtidigt var det 1 000 personer fler som flyttade från Malmö till Skåne och övriga Sverige jämfört med antal personer som flyttade in till Malmö från Skåne och övriga Sverige. Det innebär att befolkningen inte ökar i Malmö på grund av inflyttning från Skåne och övriga Sverige. Malmö har nämligen en negativ nettoinflyttning i gentemot Skåne och övriga Sverige.

Däremot flyttade 7 300 personer till Malmö från utlandet under 2019. Antalet Malmöbor som flyttade till utlandet var 4 000 personer. Det innebär att Malmös befolkning ökade på grund av ”positiv” nettoinflyttning från utlandet. Att kommunalråden försöker förvränga Malmö stads befolkningsprognos för att påvisa att befolkningen ökar på grund av inflyttning från Skåne och övriga Sverige är beklämmande. Självklart kan det vara så att kommunalråden saknar den basala förståelse som krävs för att tolka vad som står i befolkningsprognosen. 

Det är även märkligt att kommunalrådet Chrisander skriver under en debattartikel där han skriver att ”den snabba befolkningsökningen inte är vårt politiskt uppsatta mål”. I ett pressmeddelande från 8 maj 2019 citeras Chrisander och säger ”när vi nu siktar på att bli en halvmiljonstad är det glädjande att vi prioriterar väsentligt högre byggnation i stationsnära lägen”. Är det här något som styret ”siktar på” eller är det oundvikligt?

Liberalerna är både förespråkare av fortsatt massinvandring och förtätning. Något som innebär stora negativa konsekvenser för Malmöborna. Detta är både vardag och verklighet för många Malmöbor. I repliken nämner Liberalerna vad som behövs gällande infrastruktursatsningar, skolor och så vidare. En nota som kan kopplas till den massinvandringsrelaterade befolkningsökning som Sveriges och Malmös skattebetalare får betala. Dessutom är Liberalernas Malmö ”möjligheternas” stad för dem som håller sig gömda undan utvisning.

Sverigedemokraternas Malmö varken accelererar eller backar in i framtiden, utan växer i en måttfull takt. De som ska söka sig till Malmö, ska precis som många Malmöbor vara goda skattebetalare, laglydiga och skötsamma. 

 

Magnus Olsson (SD)

Oppositionsråd i Malmö