Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malmö behöver ett konservativt block

Magnus Olsson (SD), oppositionsråd i Malmö.Foto: JENS CHRISTIAN/KVP

Nu är det dags att vi i Malmö visar väljarna att det finns ett alternativ till Socialdemokraternas 25-åriga vanstyre, skriver Magnus Olsson (SD) i en replik till Torbjörn Tegnhammar (M).

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

DEBATT. Sverigedemokraterna välkomnar Moderaterna i Malmö till verkligheten. Det som möjligen skiljer oss åt gällande migrationen är att Sverigedemokraterna förespråkar en migrationspolitik med fokus på en kraftig ökad återvandring. Då framför allt riktat mot nyanlända som enligt vår uppfattning många gånger fått uppehållstillstånd på vaga grunder, illegala migranter och personer som befinner sig i livslånga utanförskap. Vilket parti som historiskt sätt bedrivit den tuffaste migrationspolitiken låter vi väljarna och läsarna avgöra. 

 

Det är glädjande att även Moderaterna vill avskaffa EBO-lagen. Vad gäller anvisningslagen vill Sverigedemokraterna avskaffa densamma och vi vill placera mottagningscenter utanför EU:s gränser. Skärpta försörjningskrav är ett bra förslag, där SD och M har samma uppfattning. 

 

Sverigedemokraterna ansluter sig till de principer för integration som Torbjörn Tegnhammar (M) presenterar i sin replik. I dag saknas det en integrationsplattform i Malmö vilket leder till att nyanlända direkt hamnar i segregation och utanförskap. Det var därför Sverigedemokraterna i sin budgetreservation hade ett förslag om att upprätta en kommunal integrationsplattform med fokus på utbildning, svensk kultur, det svenska språket och svenska värderingar. Vi är självklart öppna för att även samarbeta med näringsliv och privata aktörer. SD är tydliga att man ska göra sin plikt innan man kräver sin rätt. Det är därför Sverigedemokraterna vill införa integrationsplikt i Malmö. 

 

Inte bara inom frågor som berör integration, utan även vad gäller trygghet, skola, trafik, Malmös ekonomi, skärpta krav kopplat till socialbidrag och andra kommunala bidrag samt frågor som berör omsorgen, finns det stora likheter i våra förslag.

 

Vi sverigedemokrater tror att reformer som gynnar Malmö endast kan genomföras av ett konservativt block bestående av M, SD och KD. Andra kommuner som Staffanstorp och Sölvesborg har visat att samarbete mellan SD, M och andra konservativa partier är möjligt. Nu är det dags att vi i Malmö visar väljarna att det finns ett alternativ till Socialdemokraternas 25-åriga vanstyre.

 

Malmö har fått nog av socialdemokratin. Malmöborna har fått nog av otrygghet, explosioner, utanförskap, segregation, föreningsbidragsfusk och alla andra skeenden som utmärker socialdemokratin i Malmö.  Vi sverigedemokrater hör väljarna och Torbjörn Tegnhammar kan vara förvissad om att vi är beredd att samtala, samarbeta och även tänka oss stödja Moderaternas integrationspolitik för att få till det maktskifte som Malmö behöver.

 

Magnus Olsson (SD)

Oppositionsråd i Malmö