Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lunds kommun bör sluta använda allmän visstid

Helena Falk (V), ledamot i Lunds kommunfullmäktige.Foto: PRESSBILD
Jesper Sahlén (V), ledamot i Lunds kommunfullmäktige.Foto: PRESSBILD

Pandemin visar de negativa effekterna med tillfälliga anställningar, skriver Helena Falk (V) och Jesper Sahlén (V), fullmäktigeledamöter i Lund.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

DEBATT. Vänsterpartiet vill att det normala på svensk arbetsmarknad ska vara att människor har tillsvidareanställningar. Tidsbegränsade anställningar ska vara undantag och ska vara väl motiverade när de måste användas. Vi vill därför avskaffa ”allmän visstid”, en anställningsform som ger arbetsgivaren rätt att helt utan motivering ge någon en tidsbegränsad anställning. I riksdagen kan detta göras genom en förhållandevis enkel lagändring. Eftersom att det inte finns majoritet i riksdagen för en sådan lagändring vill vi att Lunds kommun ska gå före och sluta använda sig av allmän visstid. 

 

Lunds kommuns äldreomsorg har visserligen färre timanställda än genomsnittet, vilket är mycket positivt. Samtidigt var, per den 31 mars 2019, över 1 000 personer i hela Lunds kommun anställda med anställningsformen allmän visstid, varav den stora merparten var månadsavlönade. Det finns med andra ord mycket att arbeta med, även för Lund.

 

I perioder är det nödvändigt att anställa vikarier i så väl offentliga som privata verksamheter. Det kan röra sig om att täcka upp för någons föräldraledighet eller sjukskrivning men också om att hantera tillfälliga arbetstoppar. På svensk arbetsmarknad har vi också säsongsanställningar som kan användas vid till exempel anställning i jordbruk eller liknande. Dessa två anställningsformer fungerar oftast, eftersom de kräver en saklig motivering av arbetsgivaren till varför anställningen är tillfällig. Något sådant krav finns inte när det gäller allmän visstid.

 

Fackförbundet Kommunal har påpekat att de tillfälliga anställningarna gör att antalet anställa hos respektive vårdtagare inte begränsas. Det skapar tystare arbetsplatser där man kanske drar sig för att kräva skyddsutrustning, påtala brister i hygienrutinerna, eller rentav att sjukskriva sig, eftersom hela ens inkomst riskeras. Det är svårare att ”vara besvärlig” och larma om dålig arbetsmiljö eller dålig verksamhet om du inte vet om du får stanna kvar. Otrygga anställningar försvårar facklig organisering och ger i längden både sämre arbetsmiljö och en sämre välfärd. 

 

Under coronapandemin har de negativa effekterna med tillfälliga anställningar blivit mycket tydliga. Enligt Statsepidemiolog Anders Tegnell är anställningsförhållandena i äldreomsorgen ett av skälen till smittspridningen på äldreboenden i Stockholmsregionen. Var fjärde person inom omsorgen av äldre eller funktionsnedsatta i Sverige var visstidsanställd i november förra året. Var femte hade enbart en timanställning. 

 

När vår motion om att avskaffa allmän visstid debatterades i Lunds kommunfullmäktige sa Moderaternas kommunalråd Fredrik Ljunghill, helt felaktigt, att vårt förslag skulle innebära att kommunen inte kan ta in vikarier alls. Så är det inte. Självklart kommer det fortfarande vara möjligt att anställa vikarier. Vikariat är en särskild anställningsform som man ibland behöver använda.

 

Som tur är kommer de borgerliga partierna få en ny chans att ta ställning till förslaget att avskaffa allmän visstid eftersom motionen blev återremitterad för att inhämta synpunkter från arbetstagarorganisationerna. Vi hoppas att de borgerliga partierna, i stället för sina felaktiga missuppfattningar, har tagit lärdomarna från pandemin på allvar och insett fördelarna med trygga tillsvidareanställningar – om inte annat så för att vi ska bli en mer attraktiv arbetsgivare.

 

Runt om på våra äldreboenden arbetar personalen just nu hårt i kampen emot coronaviruset. Arbetet sker i verksamheter där sjukskrivningstalen redan innan krisen var höga och där det redan fanns brister i arbetsmiljön. Vi i Vänsterpartiet nöjer oss inte med applåder till personalen; vi vill kunna ge ett löfte om att allt detta kommer förbättras efter krisen. Att vi kommer slopa allmän visstid, avskaffa delade turer och se till att alla har tillräckligt med kolleger. Våra gemensamma skattepengar ska gå till en god välfärd i vilken personalen har bra villkor och möjlighet att utvecklas. Det arbetar vi i Vänsterpartiet Lund för!

 

Helena Falk (V)

Ledamot i Lunds kommunfullmäktige

 

Jesper Sahlén (V)

Ledamot i Lunds kommunfullmäktige