Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Liberalerna ute på djupt vatten utan finansiering

Tony Rahm (M), andre vice ordförande Malmö fritidsnämnd.

Två förlorade år i simhallsfrågan med Liberalerna som Socialdemokraternas stödparti i Malmö, skriver Tony Rahm (M) i replik till Ewa Bertz (L).

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

DEBATT. Jag noterar med bekymmer att Ewa Bertz i sin replik på Kvällsposten Debatt inte på ett enda ställe nämner själva finansieringslösningen. Oavsett hur eniga vi är i fritidsnämnden över behovet av nya simanläggningar spelar det ingen roll så länge finansieringen inte finns på plats. Det är dessutom bråttom då planen är att bygget av den nya simanläggningen ska börja 2022. 

Att säga att alliansens ”totallösning” på stadionområdet inte var någon totallösning är ett direkt underkännande av sin egen politik då Ewa Bertz själv var med och förhandlade fram lösningen. Att ordförande i Malmö fritidsnämnd ”lovar” vice ordföranden i fritidsnämnden att ärendet ska tillbaka till samma nämnd innan året är slut för snabb handläggning är inte mycket värt om pengar för investeringen inte finns med. Att det snart gått två år sedan Liberalerna satte sig i styret utan att något konkret hänt i frågan om nya simytor är beklagligt och är i realiteten två förlorade år. Men jag är den förste som välkomnar den nya insikten. 

Repliken från Ewa Bertz verkar i stället mer vara till syfte att försöka övertyga sin samarbetspartner Socialdemokraterna, som haft en passiv attityd i frågan, om behoven av fler simytor i vår stad. Jag hoppas verkligen övertygelsen lyckas, eftersom våra simföreningar och skolungdomar snart inte kan vänta längre.

Moderaterna har varit delaktiga i och stått bakom alla större investeringar i vår stad, allt från Öresundsbron, Citytunneln, Malmö Live och Hylliebadet. Hade Liberalerna valt att vara kvar i alliansen hade arbetet med lösningen kring stadionområdet redan varit i gång eftersom vi hade en tydlig finansieringslösning genom försäljning av mark. Oavsett detta, kommer Moderaterna fortsatt vilja vara en konstruktiv part i de beslut som måste till för att vi ska få fler simanläggningar i Malmö. Förväntningar på våra båda partier är stora från Malmöborna efter de vallöften vi angav före valet. Nu är det dags att ta fram konkreta planer för konstruktion, placering och finansiering. Föreningarna kan som sagt inte vänta längre. 

 

Tony Rahm (M)

Andre vice ordförande Malmö fritidsnämnd