Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Låt militären bistå polisen i Malmö

Magnus Olsson (SD), oppositionsråd i Malmö. Foto: SVEN LINDWALL
”Precis som i Danmark skulle militären kunna bistå med bevakningsarbetet runt Malmös utsatta polisstationer, vid synagogan, utföra gränskontroller och bistå polisen där det är relevant”, skriver Magnus Olsson (SD). Foto: MARCUS ÅHLÉN/FÖRSVARSMAKTEN

Än så länge har inte Socialdemokraterna anammat vårt förslag om fler ordningsvakter som bistår polisen i deras trygghetsarbete, men ska vi gissa att det kommer i valrörelsen, undrar oppositionsrådet Magnus Olsson (SD) i en replik till kommunalrådet Andreas Schönström (S).

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

I sitt genmäle på min debattartikel på Kvällsposten Debatt gör Socialdemokraternas kommunalråd Andreas Schönström som vanligt: Han duckar från allt ansvar och sluggar sin slägga utan att träffa rätt. I dessa tider med socialdemokratiska ”trollfabriker” på sociala medier, S-märkta polischefer och ”fake news” hade jag önskat att Schönström varit lite mer pragmatisk. 

 

Som en vän av ordning tycker jag att det är viktigt att påpeka följande: Socialdemokraterna har styrt Malmö sedan 1994 och att många av de problem som finns över hela linjen är ett resultat av deras misslyckade politik. När tidningen Aftonbladet gick igenom samtliga dödsskjutningar i Malmö, Göteborg och Stockholm sedan 2011, och då enbart de som skett i gängmiljöer är inräknade, blev resultatet minst sagt häpnadsväckande. 131 döda och över 520 skottskadade. Fler än 1 500 skottlossningar och då bara i Malmö, Göteborg och Stockholm. 

 

Att Socialdemokraterna nu vill slå på stora trumman och ha eldiga debatter i stället för ett tryggare Malmö blir lite tunnsått. Socialdemokraterna har varken agerat eller lyssnat på oss sverigedemokrater, när vi under flera år har pekat finger och krävt både resurser och åtgärder mot kriminalitet och otrygghet. Än så länge har inte Socialdemokraterna anammat vårt förslag om fler ordningsvakter som bistår polisen i deras trygghetsarbete, men ska vi gissa att det kommer i valrörelsen?

 

Regeringen vill ha fler poliser och kring detta finns det i nuläget en politisk majoritet som vill agera. Det Socialdemokraterna missar, är att så sent som för ett par dagar sedan framkom att avhoppen från landets polishögskolor är alltför många. Av 9 000 sökande i hela landet så klarade bara 1 000 personer testerna och proven. 

Dålig arbetsmiljö och låga löner gör det svårt att både rekrytera poliser och att få poliser att stanna kvar inom yrket. Här krävs inte bara prat och luftslott utan snabba och konkreta insatser på riktigt. 

 

Vårt förslag om att militären kan bistå polisen handlar inte om att militären ska utföra det traditionella polisarbetet. Precis som i Danmark skulle militären kunna bistå med bevakningsarbetet runt Malmös utsatta polisstationer, vid synagogan, utföra gränskontroller och bistå polisen där det är relevant. Detta för att polisen ska få en möjlighet att använda sina begränsade resurser på ett bättre sätt. 

 

Malmö stads revisorer gjorde under 2016 en granskning av Malmö stads trygghetsarbete och dömde minst sagt ut det arbete som trots allt har bedrivits. Andreas Schönströms motdrag blev då att tillsammans med Vänsterpartiet införa CTC - en modell som enligt Moderaterna var starkt ifrågasatt av polisen.

 

Vi Sverigedemokrater menade också att det redan idag finns mycket forskning kring Malmös sociala problematik från Malmö universitet och detta kompletteras med hjälp av statistik från Brå. Att Andreas Schönström sedan inte förstår att Malmö behöver ett stopp för nyanlända och mer återvandring i stället för mer invandring förvånar nog ingen.

 

Magnus Olsson (SD)

Oppositionsråd i Malmö

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!