Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jag är så trött på gängkriminaliteten

Torbjörn Tegnhammar (M), oppositionsråd i Malmö.Foto: CHARLOTTE T STROMWALL
Moderaterna är trötta på vänsterrörelsens ständiga angrepp på polisens arbete för att skapa trygghet i Malmö, skriver Torbjörn Tegnhammar (M).Foto: TOMAS LEPRINCE

Det är makalöst hur en politiker från Malmö kan vara så blind inför stadens akuta problem, skriver Torbjörn Tegnhammar (M) i en replik till Emma-Lina Johansson (V).

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

DEBATT. Emma-Lina Johansson från Vänsterpartiet i Malmö skriver på Kvällsposten Debattt hon är trött på polishelikopterns hovrande över Malmö. Det är makalöst hur en politiker från Malmö kan vara så blind inför stadens akuta problem. Moderaterna är trötta på att gängkriminella år efter år tillåts hålla stadsdelar i sitt våld. Moderaterna är också trötta på vänsterrörelsens ständiga angrepp på polisens arbete för att skapa trygghet i Malmö. Genom sina krav på att polisen ska backa tillbaka gör sig Vänsterpartiet till de kriminellas bästa vän i Malmöpolitiken. 

I det valdistrikt som Emma-Lina Johansson skriver att hon bor röstade nästan 40 procent av väljarna på Vänsterpartiet. Det är ett valresultat som förpliktigar. I ljuset av detta är det ofattbart att Vänsterpartiet ger uttryck för en så verklighetsfrånvänd syn som man gör i sin artikel. Det är naturligtvis absurt att hävda att polishelikopterns närvaro skulle vara den främsta anledningen till att människor väljer att flytta ifrån området. Var och en inser att det snarare är otrygghet orsakad av öppen droghandel, skjutningar och bombdåd som skapar flykten från Möllevången. De enda som har anledning att oroa sig över en ökad polisnärvaro i ett område som är drabbat av grov kriminalitet är just de kriminella. Varför motsätter sig Vänsterpartiet åtgärder som ökar tryggheten för vanliga hederliga Malmöbor?

Nyligen avslutades operation Rimfrost i Malmö. Polisen gjorde allt det som Vänsterpartiet uppenbarligen är emot: Antalet ingripandepoliser på Malmös gator var rekordstort, piketstyrkan gjorde återkommande tillslag där både stora mängder vapen och narkotika togs i beslag och helikoptern var i luften mer än någonsin förr. 

Detta har givit resultat. Skjutningarna har varit färre än på många år, flera ledande gängkriminella har gripits och lagförts och den öppna droghandeln kring Möllevången har kraftigt minskat. Allt detta vill Vänsterpartiet rulla tillbaka. Den mängden poliser som fanns på Malmös gator och torg under Operation Rimfrost borde givetvis bli permanent. Då hade vi på allvar haft en chans att krossa gängen och äntligen bli fria från den otrygghet de skapar i Malmö. Vänsterpartiet vill gå i motsatt riktning: Polisen ska backa undan, dra tillbaka piketen och lämna helikoptern på marken. Gatorna ska åter lämnas åt grovt kriminella, deras narkotika, deras vapen och deras bomber. Detta kommer Moderaterna aldrig acceptera. Gängen ska bort och alla Malmöbor ska kunna känna sig trygga i sina egna stadsdelar.

 

Torbjörn Tegnhammar (M)

Oppositionsråd i Malmö