Nima Gholam Ali Pour (SD), ersättare i Malmö fullmäktige. Foto: PRESSBILD
Nima Gholam Ali Pour (SD), ersättare i Malmö fullmäktige. Foto: PRESSBILD

Invandrartäta stadsdelar behöver en invandringspaus

Publicerad

Det är inte solidariskt att de rödgröna vill låta samhällets mest utsatta bära bördan av deras invandringspolitik, skriver Nima Gholam Ali Pour (SD).

Malmö stad har under en period köpt bostadsrätter för att nyanlända invandrare ska kunna få bostäder. Anledningen till denna märkliga lösning är att man i dag måste vänta tre år i bostadskö för att få en hyresrätt i Malmö, enligt Boplats Syds statistik. Vi sverigedemokrater har föreslagit att Malmö precis som Ekerö, Täby och Nacka kommun ska vägra att ta emot nyanlända på grund av att det inte går längre.

 

I stället valde det rödgröna styret att köpa bostadsrätter med skattemedel så att nyanlända kunde få bostäder. Med tanke på att Malmö är en av Sveriges mest etniskt segregerade kommuner så skulle man kunna tro att Malmö Stad beaktade detta och placerade de nyanlända i olika områden för att inte förstärka den etniska segregationen. Men så är inte fallet.

 

Enligt Sydsvenskan så har inte en enda lägenhet köpts i centrala eller västra delarna av staden. Malmö Stad har endast köpt lägenheter i södra och östra Malmö där majoriteten redan har utländsk bakgrund. Vad Malmö Stad har gjort är att man har skickat de nyanlända till det som brukar kallas ”invandrarområden”.

 

Jag har varit politiskt aktiv i södra och östra Malmö i sammanlagt 10 år nu. Många av de sociala problem som finns i dessa områden är direkt kopplad till invandringen. I en kommunal rapport (SOFÖ-2016-346, Stadsområdesförvaltning Öster) så framkommer det att 37 procent av de som får ekonomiskt bistånd i Stadsområde Öster är i behov av tolk. I de uppgifter som Malmö Stad publicerar om hemlöshet så kan man läsa att 69 procent av Malmös hemlösa är födda i ett annat land och 55 procent är medborgare i ett annat land.

 

Samtidigt har vi en segregation i Malmö där många invandrare med sociala problem lever i södra och östra Malmö medan många invandrare som blir framgångsrika snabbt flyttar från dessa områden.

 

Att i denna situation köpa alla bostadsrätter åt de nyanlända i just södra och östra Malmö och belasta dessa områden med alla de sociala problem som följer med invandringen är ännu ett hårt slag mot dessa områden. Det är just dessa invandrartäta områden som behöver en invandringspaus för att kunna bygga en gemenskap här i Sverige.

 

Att på detta sätt placera nyanlända i just de områden där de tuffaste skolorna finns och där skjutningarna sker visar att en vänsterorienterad politisk elit vill låta samhällets mest utsatta bära bördan av deras invandringspolitik. Det är inte solidariskt.

 

Nima Gholam Ali Pour (SD)

Politisk sekreterare för SD Malmö samt ersättare i Malmö kommunfullmäktige och ledamot i Stadsområdesnämnd Öster.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag