Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gör din plikt innan du kräver din rätt

Magnus Olsson (SD), oppositionsråd i Malmö.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Bidragspartiet Socialdemokraterna verkar tycka att den bästa integrationsåtgärden är en lyxlägenhet på Limhamn och fortsatt bidragsberoende, skriver Magnus Olsson (SD) i en replik till Sedat Arif (S).

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

DEBATT. Sedat Arif (S) skriver en klassisk socialdemokratisk replik genom att blanda bort korten och förmedla felaktiga uppgifter. Sverigedemokraterna ser inga problem i att man bygger blandade bostadsformer i ett område, utan vi förordar det. Det är inte ens vad den här debatten handlar om. Debatten handlar om att upp till 32 procent av hyresgästerna i MKB:s nyproducerade lägenheter i Limhamns sjöstad består av socialbidragstagare som placerats där av Malmö stad. Vi föreslår att vid nyteckning av hyreskontrakt ska inte socialbidrag räknas som en inkomst.  

Sedat Arif är så verklighetsfrånvänd att han beskriver de problem som uppstått i Limhamn sjöstad som en konstruktion av Sverigedemokraterna. Det har uppstått missnöje, oro och rädsla på grund av att socialtjänsten i Malmö placerat en stor andel nyanlända socialbidragstagare i nyproducerade lägenheter. Det är därför MKB har tvingats sätta in trygghetsvärdar som får patrullera både dag och natt. Förslumningen och den upplevda otryggheten blir ett faktum när löntagare flyttar bort från fastigheterna eftersom alltför många som placerats i fastigheten uppbär socialbidrag. 

Arif och hans parti har skapat ett Malmö med en hög integrationsskuld och parallella samhällsstrukturer. I fallet med Limhamns sjöstad ställer Socialdemokraterna nyanlända socialbidragstagare mot löntagare, ungdomar och pensionärer. De importerade sociala problemen och integrationsskulden ska lösas genom att placera socialbidragstagare i lyxlägenheter på Limhamn, vilket får som konsekvens att hårt arbetande Malmöbor flyttar från Malmö. Problemen finns givetvis inte bara på Limhamn utan över hela Malmö. 

Sverigedemokraterna har under en lång tid varit tydliga med vår avsikt om att vi vill göra bidragsstaden Malmö till arbetarstaden Malmö. Det gör vi under parollen ”Gör din plikt först innan du kräver din rätt”. 

Vi vill stärka välfärden och höja skattekraften genom färre nyanlända och socialbidragstagare i Malmö och i stället attrahera fler löntagare. I valet mellan nyanlända socialbidragstagare och löntagare, premierar vi sverigedemokrater löntagarna. Bidragspartiet Socialdemokraterna verkar dessutom tycka att den bästa integrationsåtgärden är en lyxlägenhet på Limhamn och fortsatt bidragsberoende. 

Alla malmöbor oavsett bakgrund som kan arbeta ska få möjlighet att göra sin klassresa. Det är tragiskt att Socialdemokraterna har blivit ett parti som förnekar flitiga Malmöbor en klassresa. Sedat Arif och Socialdemokraterna driver via sin politik på förslumningen av Malmö.

 

Magnus Olsson (SD)

Oppositionsråd i Malmö