Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dra inte Malmös nästa simanläggning i långbänk

Ewa Bertz (L), kommunalråd och ordförande i Malmö fritidsnämnd.Foto: PRESSBILD

Liberalerna, Socialdemokraterna och Moderaterna kan bilda majoritet för att ge Malmöborna de simytor de förtjänar, skriver Ewa Bertz (L) in en replik till Tony Rahm (M).

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

DEBATT. Som ordförande i fritidsnämnden i Malmö ser jag det som min skyldighet att synliggöra de behov som finns i staden. Då bristen på simytor är omfattande gör jag mitt yttersta för att få fram två nya simanläggningar de kommande åren. Det gläder mig därför att Tony Rahm (M) också delar min uppfattning.

Däremot har Liberalerna inte gjort avsteg från den plan man hade med alliansen kring stadionområdet. I det nuvarande styrets planering för utvecklingen av stadionområdet ingår en ny simanläggning, på samma sätt som den gjorde i alliansens. Det blir därför samma lösning som vi tidigare enats om vilket borde glädja Moderaterna, trots att de inte själva sitter vid makten. 

Som både vi skrev i vår artikel och Rahm påpekar i sin debattartikel på Kvällsposten Debatt, kommer stadionområdet täcka upp för den förlorade kapaciteten när Simhallsbadet stängs och alltså inte tillföra ytterligare ytor för att möta ökade behov. Alliansens ”totallösning” på stadionområdet var därför ingen totallösning. Men det var bara inte alliansen som hade fel. Det stora behovet av nya simytor är något som politiken länge försummat och det är därför vi nu skyndsamt behöver säkerställa att en ytterligare simanläggning kommer på plats.

Det stämmer att det slutgiltiga beslutet om finansieringen för en ytterligare simanläggning ännu inte är fattat. När vi hade ärendet uppe på nämnden lovade jag Tony Rahm att ärendet skulle komma tillbaka till nämnden från kommunfullmäktige innan årsskiftet. Då kan vi påbörja beredningen av utformning, funktion, placering och finansiering som krävs för att börja bygga 2022. För att säkerställa att det sker en snabb handläggning av ärendet ville jag därför belysa behovet tillsammans med våra föreningar.

Det är glädjande att Rahm likt oss i styret och våra föreningar, ser behovet av att skyndsamt komma till beslut för att börja bygga. Tillsammans kommer Liberalerna, Socialdemokraterna och Moderaterna utgöra en klar majoritet för att ge Malmöborna de simytor staden behöver.

 

Ewa Bertz (L)

Kommunalråd och ordförande i Malmö fritidsnämnd