Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

De ligger bakom musrestaurangen

Foto: CHRISTER EL-MOCHANTAF
Foto: CHRISTER EL-MOCHANTAF
Foto: CHRISTER EL-MOCHANTAF
Foto: CHRISTER EL-MOCHANTAF
Foto: CHRISTER EL-MOCHANTAF

Den lilla musrestaurangen som öppnat på Bergsgatan i Malmö har varit dagens stora snackis.

Nu berättar de anonyma skaparna om idén.

– Vi är övertygade om att innerstadsmössen länge sett ett behov av lite bättre italiensk mat i mysig miljö, säger de.

Plötsligt stod den bara där.

Den pyttelilla restaurangen Il Topolino tillsammans med den lika pyttelilla nötbutiken Noix de Vie, på Bergsgatan i Malmö.

Under hela torsdagen har musrestaurangen varit en snackis i sociala medier, och många människor har stannat till för att beundra gatukonstverket.

Kvällsposten har mejlvägen varit i kontakt med de anonyma skaparna av restaurangen, som beskriver sig som "topphemliga".

– Det här var verkligen något vi gjorde/gör för att det är kul! Det finns inget kommersiellt intresse och ingen djup filosofisk grund, vi ville bara sprida lite glädje. Och då känns det inte så viktigt vilka vi är, säger de.

Fick idén redan i mars

Vidare berättar konstnärerna, som kallar sig Anonymouse, att de fick idén till musrestaurangen redan i mars och har arbetat med den i perioder sedan dess.

– Anonymouse är en idé om att det vore väldigt charmigt om mössen levde i en parallellvärld till vår egen och till exempel tog till vara på det som vi tappar. Självklart inspirerade av förlagor som Nils Karlsson pyssling och Ratatouille, säger de.

– Vi är även övertygade om att innerstadsmössen länge sett ett behov av lite bättre italiensk mat i mysig miljö. Och redan vid uppstartsfasen märkte vi att ett nötkompliment till bistron var ett välkommet tillskott.

Avbröts av bomblarm

De är hemlighetsfulla kring hur de fått restaurangen på plats, men berättar att de försökt två gånger innan de lyckades.

– Vi fick den inte på plats vid första försöket då hela Bergsgatan var avstängd med åtta polisbilar och en eventuell bomb, men andra gången gick det galant, kanske tack vare assistans från ett gäng hyggliga hamstrar.

Hur har ni lyckats göra så små detaljer?

– På den frågan svarar vi att vi är pyttesmå eller har ett rackarns bra tålamod! Litet är det nya stort!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!