Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

De körde 135 mil för att hitta katten Jackis

GJORDE ALLT. Carina Gunnarsdotter och maken Göran Carlsson körde non stop i 135 mil från Tyskland hem till Karlskrona för att leta efter sin försvunna katt.
HEMMA IGEN. Drygt ettåriga Jackis är en blandning av norsk skogskatt och vanlig svensk bondkatt. Han var på rymmen i tre veckor.
Nu ska hela familjen fira med makrill. Foto: Johanna Svensson

Katten Jackis rymde från kattvakten - och Carina Gunnarsdotter och maken Göran Carlsson körde 135 mil non stop för att åka hem och leta efter sin skyddsling.

Inte förrän efter tre veckor, efterlysningar på sociala medier och massor av lappar på stan hittade de sin lilla katt.

– Vi var beredda att göra allt. Vi hade inte gett upp om det så tagit över ett år, säger Carina Gunnarsdotter i Karlskrona.

Carina Gunnarsdotter och hennes make Göran Carlsson i Karlskrona fick hem den lilla svartvita katten Jackis för omkring ett år sedan, när han var tio veckor. Sedan dess har han inte gått många meter ifrån sin husse och matte.

– Vi driver ett företagshus och konferenscenter, och Jackis är alltid med oss på arbetet. Han sitter i sin transportbur på pakethållaren när han åker med mig till jobbet på cykeln, berättar Carina.

Rymde från kattvakten

För drygt tre veckor sedan skulle Carina Gunnarsdotter och hennes man åka på en affärsresa till Tyskland.

– Det var ett jobbmöte som var hastigt påkommet och vi lämnade honom till en kattvakt på ett område där vi inte bor, berättar hon. Vi tog färjan från Trelleborg till Sassnitz sent på kvällen och körde vidare till södra Tyskland där vi var framme på förmiddagen.

Mitt under affärsmötet ringde telefonen och Carina gick ut och svarade. Det var kattvakten som berättade att Jackis hoppat ut ur fönstret.

"Skulle varit kvar i Tyskland"

– Hon hade letat i två timmar och inte hittat honom. Vi skulle egentligen ha varit kvar i Tyskland, men vi bestämde att åka hem direkt för att leta. Det gick inte att boka om färjebiljetterna så vi ställde in gps:en och körde mot Rödby/Puttgarten, och körde 135 mil non stop innan vi var framme sent på fredagsnatten.

Blekinge Läns Tidning var först att berätta historien om paret som gjorde allt för att hitta sin försvunna katt.

Carina och Göran letade varje dag i tre veckor, tidiga morgnar och sena kvällar. De pratade med alla de mötte, satte upp 120 lappar på stan, gjorde efterlysningar på Facebook och nätforum med försvunna djur.

– Hela Karlskrona har engagerat sig. Vi fick in så många tips, men ingen var Jackis. Inte förrän i tisdags förra veckan när en tjej som sett vår efterlysning på Facebook hörde av sig. Vi åkte dit direkt på morgonen och letade, men hittade inte honom då. Inte förrän när vi kom tillbaka på kvällen.

Då hörde de en katt som skrek inne i ett buskage. Carina berättar att Jackis kom ut ur buskarna och hoppade upp i famnen på henne. Han var smal och tärd.

– Vi hade letat i det buskaget säkert 50 gånger tidigare. Vi har ingen aning om var han har varit.

Beredda att göra allt

Hon beskriver att de varit beredda att göra allt för att hitta sin kära katt. Även om det tagit över ett år att hitta honom.

– Han är så älskad. Som vi säger, det är vår pojk det här. Han är så social. Han har sin filt mellan våra kuddar och sover hos oss i sängen.

Nu en knapp vecka senare har Jackis återhämtat sig väl och har börjat leka och busa igen berättar Carina.

– Han bara sov och åt de tre första dagarna och lämnade oss inte en sekund, säger hon.

Nu ska Jackis utrustas med en gps-sändare innan han får gå utanför dörren igen.