På fyra och ett halvt år har Tommy Hansson och hans kollegor fått 13 rätt på tipset 66 gånger. "Det är som man sa i reklamen för stryktipset, respekt", säger han. Foto: PrivatPå fyra och ett halvt år har Tommy Hansson och hans kollegor fått 13 rätt på tipset 66 gånger. "Det är som man sa i reklamen för stryktipset, respekt", säger han. Foto: Privat

På fyra och ett halvt år har Tommy Hansson och hans kollegor fått 13 rätt på tipset 66 gånger. "Det är som man sa i reklamen för stryktipset, respekt", säger han.

 Foto: Privat
Med de många vinsterna genom åren har Spelmannen dragit in omkring 63 miljoner kronor. Foto: PrivatMed de många vinsterna genom åren har Spelmannen dragit in omkring 63 miljoner kronor. Foto: Privat
Med de många vinsterna genom åren har Spelmannen dragit in omkring 63 miljoner kronor. Foto: Privat

De har prickat in 13 rätt på tipset 66 gånger

Publicerad

Spelbutiken Spelmannen i Helsingborg vet hur en tipsrad ska se ut.

Inom loppet av fyra och ett halvt år har Tony Hansson och hans kolleger fått 13 rätt på tipset 66 gånger.

– Det är klart att vi har dragit in några miljoner genom åren, skrattar Tony.

Personalen på Spelmannen tyckte att vinsterna kom ovanligt tätt och bestämde sig år 2011 för att börja räkna hur många gånger de egentligen fick full pott på Stryktipset och Europatipset.

Sammanställningen visar att de på fyra och ett halvt år har fått 13 rätt 66 gånger.

– Det finns ju de som har 13 rätt lite då och då men 66 gånger, det är väl som reklamen påstår, lite respekt med det, säger Tony Hansson.

Vann förra veckan

Så sent som förra veckan kom den senaste vinsten som gav anledning att jubla, 5 709 kronor på Europatipset.

Trots att Tony och hans kompisar är vana vid vinsterna känner han sig inte avtrubbad.

– Det är klart att man vänjer sig men det är ändå en speciell känsla att få in 13 rätt. Det är ju inte alltid man vinner de riktigt stora summorna men när det händer så är det riktigt roligt.

Bakom framgångarna döljer sig hårt arbete, det gäller att göra sin läxa. Noga.

– På ett sätt är ju det här ett jobb. Vi försöker ha full koll på lagens form, skadeläge och laguppställningarna. Det är viktigt att man försöker få fram så mycket information som möjligt om lagen.

Hitta skrällarna

Utöver den kunskapen försöker gänget bakom succéraderna även plocka in superskrällarna, inte minst för att plocka in de stora pengarna.

– Sedan gäller det förstås att krydda kupongen med tecken på sådant som egentligen inte kan hända, ungefär som att sätta en tvåa på en match mellan Bunkeflo och AC Milan, säger Tony Hansson.

Mer realistiskt kan det innebära ett kryss i match 2 på lördagens rad (Manchester United - West Bromwich).

– Där blir sannolikt en etta, det har ungefär 75, 80 procent av svenska tippare tippat.

Alltid champagne på kylning

Tony Hansson medger också att de förstås har en fördel i att de kan köra lite större andelsspel, det ger om inte annat möjlighet till att gardera upp matcher.

– Vårt största system brukar landa på 8 000 kronor ungefär och andelarna brukar variera från fyra till sexton andelar.

Själva spelen börjar förberedas tidigt under veckan och de största systemen spikas framåt torsdag förmiddag.

Med de många vinsterna har även en annan rutin smugit sig in:

– Ja, det gäller att ha en champagne på kylning varje lördag, vi är redo för vinst!

 

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag