Årets första svenska jordgubbar skördas i dag utanför Helsingborg. Foto: Lars Jacobsen
Årets första svenska jordgubbar skördas i dag utanför Helsingborg. Foto: Lars Jacobsen

De första svenska jordgubbarna är här

Publicerad
Uppdaterad
Äntligen är de här!
Årets första svenska jordgubbar skördas i dag utanför Helsingborg.
- Dom är goda, säger den stolta odlaren Lars Jacobsen, som var först förra året också.
I Hjälmshult utanför Helsingborg har Lars Jacobsen sitt växthus. Liksom förra året blev han först i Sverige med att skörda sina jordgubbar.
- Jag har så många att jag måste börja tidigt, förklarar han.
I morgon förmiddag ska jordgubbarna säljas till högstbjudande - och det brukar inte bli billigt.
Förra året såldes det första partiet för 884 kronor kilot till Sabis i Fältöversten i Stockholm.
- Jag vågar inte spekulera om priset, det har visat sig att det går upp varje år. Är det många intressenter så blir det livaktig budgivning, säger Christer Nilsson på odlarföreningen i Helsingborg som har hand om försäljningen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag