De fann kärleken via Anna Books Instagram

Foto: JENS CHRISTIAN
Foto: JENS CHRISTIAN

Dansbandssångaren Kevin Lehnberg och Fredrik Cato har en smått udda start på sin kärlekshistoria:

Den börjar på Anna Books Instagram. 

– Jag skrev en kommentar som Fredrik såg. På den vägen är det, skrattar Kevin.

Nej, något nytt förhållande var inte aktuellt. Dansbandssångaren Kevin Lehnberg från bandet Xplays var nybliven singel och siktet var inställt på ett liv utan någon kärlekspartner.

Fram tills han började chatta med Fredrik Cato, det vill säga. 

– Eftersom jag själv sysslar med musik skrev jag och frågade Anna Book på Instagram om hon skulle släppa något nytt material. Då såg Fredrik kommentaren, och på den vägen fick vi kontakt, berättar Kevin.

Chattandet övergick till telefonsamtal och FaceTime. Till sist bestämde de sig för att det var dags att ses på riktigt, vilket Kristianstadsbladet var först att berätta om. 

Kevin satte sig bakom ratten i Östergötland. Han körde ner till Kristianstad - och kastades rakt in i hetluften. 

– Jag körde ner en helg när Fredrik hade personalfest. Först väntade jag på honom i två timmar, sedan pratade vi med varandra i en minut innan han drog med mig in på personalfesten, säger Kevin.

– Då fick jag träffa alla hans vänner och kolleger. Det var bara rakt in i elden på en gång.

”Börjar längta efter varandra” 

Till en början stannade Kevin kvar i Östergötland. Han drev en frisörsalong med ett långt kontrakt och kunde inte riktigt flytta ner till Skåne över en natt.

I ett och ett halvt år levde Kevin och Fredrik som särbos. 

– Men jag hade ingenting som höll mig kvar i Östergötland mer än salongen och att mitt dansband utgår från Motala. Så för ett år sedan flyttade jag till sist ner, säger Kevin.

Hur fick ni ert förhållande att fungera, även när ni bodde förhållandevis långt bort från varandra? 

– Jag tror att det handlar om att vi kunde behöva lite space ibland, samtidigt som vi började längta efter varandra. Vi kunde ju inte ses varje dag.

Vad tycker du om Skåne och Kristianstad nu då, när du väl flyttat ner? 

– Jag tycker jättemycket om Kristianstad! Sedan är det som många andra städer med mycket som lägger ner inne i city. Men jag tycker om staden, naturen och att det är nära till allting.

”Inte jätte romantiskt kanske...”

Sedan flytten ner till Skåne har det blivit mer eller mindre veckovisa resor tillbaka till Östergötland för Kevin. Han arbetar som frisör fyra dagar i veckan - övriga dagar är han ledig, eller dansbandsmusiker. 

– Vi spelar nästan varje helg och då blir det att jag åker upp till Östergötland på torsdagskväll och sover hos min mamma. Sedan åker jag vidare med turnébussen, spelar och åker hem på söndagen, säger Kevin.

Alla Hjärtans Dag kommer Kevin och Fredrik fira i huvudstaden. Xplays är nämligen nominerade i kategorin bästa dansband på Manifestgalan på Nalen i Stockholm.

– Det kommer kanske inte bli jätteromantiskt men det ska bli väldigt roligt. Det är ju alltid roligt att vara nominerad och få visa upp sig, säger Kevin. 

Blir det någon spelning också?

– Ja, vi spelar på lördag och då blir det att åka neråt igen. Det kommer bli en fullspäckad helg.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!