Skånes nya tv-ansikten. Cecilia Reiskog och Tobias Rasmusson ska leda sändningarna i nya Kanal Lokal Skåne. Foto: Wall Joachim
Skånes nya tv-ansikten. Cecilia Reiskog och Tobias Rasmusson ska leda sändningarna i nya Kanal Lokal Skåne. Foto: Wall Joachim

De drar igång din nya skånska kanal

Publicerad
MALMÖ. Teknikproblem - jättekul.
I går var det nypremiär för Kanal Lokal Skåne, med vissa förhinder.
- Det är helt normalt att det är kaos när man startar en ny tv-kanal, säger programchefen Pontus Welander.
I går var det premiär för Kanal Lokal Skånes direktsända pratprogram ”Skåne direkt” med bland andra Kvällspostens  sportchef Kent Hansson som gäst. Samtidigt tog Kanal Lokal Skåne den nya studion i besittning.
Från och med nu kan 1,2 miljoner skåningar se Kanal Lokal, enligt tv-bolaget.
– Sedan i onsdags finns vi i comhems nät, och bara det innebär ytterligare en halv miljon möjligare tittare, säger Pontus Welander.

Skåne i centrum

Programledarna Cecilia Rei-skog och Tobias Rasmusson har en skånsk vinkel på sina sändningar.
– Det handlar inte bara om Skåne, men allt vi gör riktar sig till skåningarna, det ska vara relevant för oss här nere, säger Cecilia Reiskog.
Förvånande lite tv produceras i Skåne, menar de.
– Nästan allt görs i Stockholm. Det är mest Sydnytt här nere. Men de flesta skåningar älskar sitt Skåne, säger Tobias Rasmusson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag