Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

De ärver Git Gays miljoner

Exakt hur mycket Git Gays efterlämnar går inte att få fram - men klart är att tio mlijoner kronor ska avsättas i en stiftelse med ändamålet att dela ut ett artistpris i Birgit Carps anda. Git Gay var gift med framlidne affärsmannen Lennart Carp.
Foto: Drago Prvulovic

Sångerskan och skådespelerskan Git Gay - född Birgit Holmberg i Karlshamn - avled 1 juli i år. Kvällsposten har tagit del av hennes testamente. Största arvtagaren är Git Gays brorsdotter i Spanien.

Exakt hur mycket Git Gay efterlämnar går dock inte att få fram eftersom många miljoner finns i en försäkring. Dock framgår följande av testamentet i den bouppteckning, som nu är klar och offentlig.

Tio miljoner till nytt pris

 Tio miljoner kronor ska avsättas i en stiftelse med ändamålet att dela ut ett artistpris i Birgit Carps anda (Git Gay var gift med framlidne affärsmannen Lennart Carp). 

 Priset ska heta ”Git Gay-priset”, skrev hon i sitt testamente som upprättades 29 mars 2006.

 Vidare erhåller hennes nära vän Gert Tornberg, 62, i Malmö en miljon kronor samt fastigheten Casa Git i Benidorm i Spanien, taxerad till 1 619 189 kronor med uppskattat marknadsvärde på fem-sex miljoner.

 Git Gays syster i Lund, Martha Paula Sjöstedt, 82, erhåller 300 000 kronor.

 Joachim Bierwagen, 68, gift med Gert Tornberg, får 200 000 kronor.

Brorsbarn får mest

 Slutligen heter det i testamentet, att ”vad som därefter återstår skall tillfalla mitt brorsbarn Jane Puchades, 52, i Benidorm i Spanien.”

 Det betyder att Jane Holmberg-Puchades – dotter till Git Gays framlidne broder Percy Holmberg – får ärva: 

 • Palatset Carpsund i Perstorp i Skåne, taxerat till 1 286 000 kronor – marknadsvärde tippas ligga runt cirka tre-fyra miljoner.

 • Lägenheten i centrala Malmö till ett beräknat marknadsvärde av fem miljoner.

 • Ett privatkonto i SEB på       88 418 kronor. 

 • Ett annat bankkonto med        3 072 390 kronor. 

 • Dessutom 310 228 kronor på ett bankkonto i Spanien. 

Hemlig försäkring

 Lösöret i Malmölägenheten är beräknat till 241 000, lösöret i Carpsund i Perstorp är värderat till 725 000, lösöret i Spanienhuset till  15 000 samt en bil (Nissan Sunny av 1992 års modell) värderad till 1 000 kronor.

 Dessutom finns ytterligare pengar i en försäkring med Jane     Holmberg-Puchades som förmånstagare. 

 Hur många miljoner som finns i den är dock inte offentlig handling.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!