Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De ärver Git Gays miljoner

Exakt hur mycket Git Gays efterlämnar går inte att få fram - men klart är att tio mlijoner kronor ska avsättas i en stiftelse med ändamålet att dela ut ett artistpris i Birgit Carps anda. Git Gay var gift med framlidne affärsmannen Lennart Carp.
Foto: Drago Prvulovic

Sångerskan och skådespelerskan Git Gay - född Birgit Holmberg i Karlshamn - avled 1 juli i år. Kvällsposten har tagit del av hennes testamente. Största arvtagaren är Git Gays brorsdotter i Spanien.

Exakt hur mycket Git Gay efterlämnar går dock inte att få fram eftersom många miljoner finns i en försäkring. Dock framgår följande av testamentet i den bouppteckning, som nu är klar och offentlig.

Tio miljoner till nytt pris

 Tio miljoner kronor ska avsättas i en stiftelse med ändamålet att dela ut ett artistpris i Birgit Carps anda (Git Gay var gift med framlidne affärsmannen Lennart Carp). 

 Priset ska heta ”Git Gay-priset”, skrev hon i sitt testamente som upprättades 29 mars 2006.

 Vidare erhåller hennes nära vän Gert Tornberg, 62, i Malmö en miljon kronor samt fastigheten Casa Git i Benidorm i Spanien, taxerad till 1 619 189 kronor med uppskattat marknadsvärde på fem-sex miljoner.

 Git Gays syster i Lund, Martha Paula Sjöstedt, 82, erhåller 300 000 kronor.

 Joachim Bierwagen, 68, gift med Gert Tornberg, får 200 000 kronor.

Brorsbarn får mest

 Slutligen heter det i testamentet, att ”vad som därefter återstår skall tillfalla mitt brorsbarn Jane Puchades, 52, i Benidorm i Spanien.”

 Det betyder att Jane Holmberg-Puchades – dotter till Git Gays framlidne broder Percy Holmberg – får ärva: 

 • Palatset Carpsund i Perstorp i Skåne, taxerat till 1 286 000 kronor – marknadsvärde tippas ligga runt cirka tre-fyra miljoner.

 • Lägenheten i centrala Malmö till ett beräknat marknadsvärde av fem miljoner.

 • Ett privatkonto i SEB på       88 418 kronor. 

 • Ett annat bankkonto med        3 072 390 kronor. 

 • Dessutom 310 228 kronor på ett bankkonto i Spanien. 

Hemlig försäkring

 Lösöret i Malmölägenheten är beräknat till 241 000, lösöret i Carpsund i Perstorp är värderat till 725 000, lösöret i Spanienhuset till  15 000 samt en bil (Nissan Sunny av 1992 års modell) värderad till 1 000 kronor.

 Dessutom finns ytterligare pengar i en försäkring med Jane     Holmberg-Puchades som förmånstagare. 

 Hur många miljoner som finns i den är dock inte offentlig handling.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!