Här jobbar polisen efter attacken i Malmö. Foto: Patrick Persson
Här jobbar polisen efter attacken i Malmö. Foto: Patrick Persson

De är misstänkta för nazistattack i Malmö

Publicerad

Tre män har anhållits efter det våldsamma slagsmålet i Malmö i anslutning till en feministisk demonstration i natt.

Minst två av dem ska vara nazister enligt polisen, skriver Sydsvenskan.

Två av dem har också figurerat i polisutredningar sedan tidigare.

De är 20, 24 och 27 år gamla och misstänks ha slagit till mot personer som deltagit i en feministisk demonstration i centrala Malmö sent i går kväll.

Bråket skedde enligt polisen i hörnet vid Falsterbogatan och Kristianstadsgatan - cirka 400 meter från Möllevångstorget.

Enligt polisen tros motivet till attacken ha varit politiskt. Minst två av misstänkta ska vara nazister enligt polisens spaningsregister skriver Sydsvenskan. Tidigare uppgavs att alla tre var nazister.

På sin Facebooksida har 27-åringen gillat flera främlingsfientliga sidor och är även vän med flera personer som presenterar sig själva som sympatisörer till Svenskarnas parti.

27-åringen har tidigare utretts av polisen för bland annat rattfylla, narkotikabrott och häleri.

Han har också fått dagsböter för att ha burit kniv på allmän plats.

Uppgifter: Satte upp klistermärken

Den 24-årige mannen har enligt domstolarna fått dagsböter för att ha burit en batong på allmän plats 2010.

Den 20-årige man som greps i samband med attacken är såvitt känt ostraffad.

Man allvarligt skadad

Sex personer, två kvinnor och fyra män, skadades enligt polisen i samband med attacken.

En man vårdas fortfarande på sjukhus med allvarliga skador efter att ha blivit misshandlad.

En annan man uppges ha blivit knivskuren i samband med tumultet som uppstod.

Misstanken mot de tre gripna männen är försök till mord.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag