Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

David, 8, byggde en snögubbe – i juni

David, 8, och pappa Göran passade på att bygga en snögubbe efter hagelovädret. "Det kändes lite bisarrt att bygga snögubbe och samtidigt ha på sig sommarshortsen," säger Göran. Foto: Privat

Torsdagens våldsamma hageloväder resulterade i en något udda start på semestern för Göran Odenhammer.

Direkt efter att det hade slutat hagla begav han sig ut i trädgården för att bygga en stor snögubbe tillsammans med sonen David, 8 år.

– Det kändes lite bisarrt att bygga snögubbe och samtidigt ha på sig sommarshortsen, säger Göran Odenhammer till Kvällsposten.

Snöfall i juni – kul eller hemskt?

Sök prognos för din ort

SMHI hade under torsdagen gått ut med en klass 1-varning om det kommande ovädret. Under dagen drabbades Sydsverige av allt ifrån åska och blixtnedslag till tågförseningar och kraftiga skyfall.

"Rejäla hagel"

Mörrum hamnade under eftermiddagen rakt under ett våldsamt hageloväder. För många Blekingebor kom hagelskurarna som en chock. Isklumparna som öste ner under eftermiddagen förvandlade lokalt de grönskande lundarna till vita vinterlandskap.

Men Göran Odenhammer satt inte inomhus bara för att sommarsolen uteblev, något som Sveriges Radio Blekinge var först med att berätta om. Han hade precis gått på semester och var hemma i huset med sonen David när ovädret drog in över Mörrum.

– Först upptäckte jag att himlen blev alldeles mörk. Men när jag såg haglet förstod jag att det här var någonting utöver det vanliga. Det var rejäla hagel som nästan var lika stora som spelkulor, säger Göran Odenhammer till Kvällsposten.

Udda semesteraktivitet

Men ovädret hindrade inte Göran och sonen från att gå ut i trädgården direkt efter att hagelskuren hade upphört. Gräsmattan täcktes av ett tjockt, vitt lager.

– Först gjorde vi bara snöbollar men efter en stund gick vi över till att bygga en snögubbe i stället. Jag är lite förvånad över att vi fick ihop det faktiskt.

Att bygga snögubbe strax efter midsommar kan tyckas som en något udda semesteraktivitet. Men Göran och sonen njöt av den ovanliga situationen.

– Det kändes lite bisarrt att bygga snögubbe och samtidigt ha på sig sommarshortsen, säger Göran Odenhammer.

– Jag har absolut aldrig varit med om något liknande och sonen tyckte att det var jättekul.

Men underbart är som bekant kort. Under fredagen hade större delen av snögubben redan smält bort i sommarvärmen.