Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför slutar bryggeriet med anrika coladrycken

Cuba Cola - en modern klassiker, enligt många.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Nu är det färdigdrucket för Cuba cola-älskare. Arkivbild.
Foto: Colourbox

Tillhör du dem som älskar att sippa på den alternativa colasläktingen Cuba cola?

Då får du se upp, för nu slutar bryggeriet i Halmstad att tillverka drycken.

Ersättaren blir det oprövade kortet M.A.C Black Cola.

– Vi har stora förhoppningar om att kunna utmana de stora amerikanska jättarna, säger Tage Krönlein till Hallandsposten.

Det är Krönleins Bryggeri som har tillverkat Cuba Cola sedan 1970-talet. 

Nu är dock den sagan slut, när den sista klassiska rödblå-ettiketerade flaskan rullar ut från halländska Krönleins Bryggeri.

– Spendrups har köpt upp Cuba Cola av NordArom AB och kommer själv att tillverka drycken i framtiden, säger Tage Krönlein till Hallandsposten.

Men trots avbräcket i bryggerikatalogen hänger Tage Krönlein inte läpp. Man har redan spanat in en ersättare: även detta föga förvånande en colaavfälling, men med en mer tydlig klassisk colasmak – enligt bryggaren själv. 

– Vi var helt enkelt tvungna att hitta ett annat alternativ och vårt val föll på M.A.C Black Cola som har en mer klassisk colasmak jämfört med Cuba Cola, säger Tage Krönlein till Hallandsposten.

Enligt Hallandsposten har Varumärket M.A.C anor från 1982.

– Nu hoppas vi att hallänningarna ska ta det nya märket till sig. Vi har stora förhoppningar om att kunna utmana de stora amerikanska jättarna, säger Tage Krönlein.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!